Ντιμιτρόφ: Πολύ σπουδαία για να αποτύχει η Συμφωνία των Πρεσπών
«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι πολύ σπουδαία για να αποτύχει» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στην Άγκυρα.
Ο ΥΠΕΞ της πΓΔΜ υπογράμμισε πως τα διακυβεύματα που υπάρχουν και οι εγκωμιαστικές δηλώσεις από όλο το κόσμο καθιστούν τη Συμφωνία των Πρεσπών καίριας σημασίας.
Ο Ντιμιτρόφ αφού χαρακτήρισε ιστορική τη διαδικασία ανέφερε ότι «η "Μακεδονία" έχει χάσει μια γενιά περιμένοντας, εξαιτίας αυτού του ζητήματος για την ονομασία».
Ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση εξασφάλισε πρόσφατα ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο και ανέφερε ότι «κατά συνέπεια νομίζω ότι σύντομα, σε λίγες μέρες, θα δούμε αυτή την επικύρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο».
Ο Ντιμιτρόφ πρόσθεσε ότι στη συνέχεια θα υπάρξει ψηφοφορία για το πρωτόκολλο προσχώρησης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ στο ελληνικό κοινοβούλιο και ότι με την επικύρωση αυτή η διαδικασία θα οριστικοποιηθεί.
Τόνισε ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επικύρωσης στην Ελλάδα, η ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ θα είναι ταχύτερη σε σχέση με την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε.
«Τυπικά, αυτό θα υλοποιηθεί (η προσχώρηση στο ΝΑΤΟ), ανάλογα με την ταχύτητα των διαδικασιών στα διάφορα κοινοβούλια, πιθανότατα, στις αρχές του επόμενου έτους. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, (το ζήτημα) θα τεθεί στο τραπέζι πολύ σύντομα, ίσως ακόμη και τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο Ντιμιτρόφ.
Βέλγιο: Ο πρίγκιπας Λοράν λέει ότι συνάντησε δυο φορές τον Τζέφρι Έπστιν
23:59
Επιθεώρηση Εργασίας: Ιστορικό υψηλό, με 82.412 ελέγχους και 53,4 εκατ. ευρώ πρόστιμα το 2025
23:53
Η SpaceX αντιδρά στην «αυθαίρετη» χρήση του Starlink από τη Ρωσία για την πλοήγηση των drones της
23:46
ΠΑΣΟΚ για συνέντευξη Μητσοτάκη: Ο λαός αξίζει καλύτερα και θα κάνει πράξη την πολιτική αλλαγή
23:37