Έκρηξη στο Μεξικό: Βρίσκουν συνέχεια πτώματα - Στους 85 οι νεκροί
Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους όταν σημειώθηκε έκρηξη σε τμήμα αγωγού μεταφοράς καυσίμων στο κεντρικό Μεξικό αυξήθηκε στους 85, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Χόρχε Αλκοσέρ την Κυριακή (ξημερώματα Δευτέρας 21/1 ώρα Ελλάδας).
Άλλοι 85 άνθρωποι έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία, διευκρίνισε ο Αλκοσέρ.
Οι σοβαρότερα τραυματίες διακομίστηκαν στην πόλη του Μεξικό για να λάβουν εξειδικευμένη βοήθεια, εξήγησε ο υπουργός Υγείας.
Ορισμένοι από τους ασθενείς, η κατάσταση των οποίων κρίνεται κρίσιμη, έχουν εγκαύματα στο 80% του σώματός τους, σύμφωνα με τον Αλκοθέρ.
Η τραγωδία εκτυλίχθηκε την Παρασκευή, καθώς περίπου 800 κάτοικοι της περιοχής Τλαουελίλπαν, στην Πολιτεία Ιδάλγο, είχαν συγκεντρωθεί για να μαζέψουν το καύσιμο που διέρρεε από ένα τμήμα του αγωγού.
Πρόκειται για μία από τις φονικότερες εκρήξεις σε πετρελαιαγωγό παγκοσμίως εδώ και 25 χρόνια.
Ο Μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ έχει ξεκινήσει να λαμβάνει δραστικά μέτρα ενάντια στην ανεξέλεγκτη κλοπή καυσίμων, που η κυβέρνηση εκτιμά ότι κόστισε πέρσι στην χώρα περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια δολάρια.
«Έρχεται σιβηρική εισβολή» - Η προειδοποίηση Τσατραφύλλια για την απότομη αλλαγή του καιρού
16:51
Πόσα ενοίκια χρειάζονται για να αγοράσετε σπίτι - Εκπλήξεις στο «Θερμόμετρο» ακινήτων
16:40
LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής Αντιτρομοκρατίας των ΗΠΑ - Μακρόν: «Η Γαλλία δεν στέλνει πλοία στο Ορμούζ»
16:40
Δεν είμαστε ουδέτεροι στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είμαστε στην ΕΕ, δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ
16:39