Σαράγεβο: Έντεκα συλλήψεις ακραίων ισλαμιστών
Έντεκα άτομα, που είχαν σχέση με το Ισλαμικό Κράτος συνελήφθησαν στο Σαράγεβο.
Σε συντονισμένη επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας της Βοσνιακής Ομοσπονδίας στο Σαράγεβο, τα ξημερώματα της Τρίτης, συνελήφθησαν τζιχαντιστές, οι οποίοι διατηρούσαν επαφές με πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους, διέδιδαν ακραίες θρησκευτικές απόψεις και στρατολογούσαν μαχητές για τα μέτωπα της Συρίας και του Ιράκ, αναφέρουν τα ΜΜΕ στη Βοσνία.
Το βοσνιακό πρακτορείο ειδήσεων FENA αναφέρει ότι η δράση των συλληφθέντων δεν περιορίζονταν μόνο στην προπαγάνδα και την λογιστική υποστήριξη του Ισλαμικού Κράτους, αλλά υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι προετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση.
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης υποστηρίζει μάλιστα ότι ένας από τους συλληφθέντες είναι αρχηγός ομάδας που είχε αναλάβει την εκτέλεση τρομοκρατικής επίθεσης.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε χώρους λατρείας αλλά και στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκε ενοχοποιητικό υλικό που αποδεικνύει τη σύνδεσή τους με δομές του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων FENA.
«ΠΑΝΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ»: Από τα μπλόκα στο διάλογο: Τι θα διαπραγματευτεί το Μαξίμου με τους αγρότες
07:09
Καιρός: Συννεφιά, τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας - Άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο
07:00
Πράκτορες της Υπηρεσίας Μετανάστευσης πυροβόλησαν και τραυμάτισαν δύο άτομα στο Πόρτλαντ (pics&vids)
07:00
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (9 Ιανουαρίου)
06:30