ΚΟΣΜΟΣ

Ιρλανδία: Συναγερμός για λευκό βαν που εγκατέλειψαν κουκουλοφόροι

Ιρλανδία: Συναγερμός για λευκό βαν που εγκατέλειψαν κουκουλοφόροι
REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Συναγερμό σήμαναν οι τοπικές αστυνομικές αρχές στο Λοντοντέρι της Βόρειας Ιρλανδίας, οι οποίες απέκλεισαν τμήμα περιφερειακού δρόμου, έπειτα από αναφορά για ύποπτες κινήσεις τριών κουκουλοφόρων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τοπικού αστυνομικού τμήματος της περιοχής του Ντέρι, στην περιφερειακή οδό εντοπίστηκε ένα λευκό βαν, το οποίο είχαν κλέψει λίγο πριν από το μεσημέρι τρεις άγνωστοι με κουκούλες, οι οποίοι πέταξαν αντικείμενο στο πίσω μέρος του οχήματος και στη συνέχεια το εγκατέλειψαν.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σημειώθηκαν δύο εκρήξεις στο λευκό βαν, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί για την ώρα το κατά πόσο ήταν ελεγχόμενες, ενώ οι αστυνομικές αρχές απευθύνουν έκκληση για υπομονή μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες και να αποκατασταθεί η ασφάλεια στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο στο Λοντοντέρι, για το οποίο η αστυνομία προχώρησε χθες σε δύο συλλήψεις. Οι αστυνομικές έρευνες προσανατολίζονται στην ένοπλη οργάνωση «New IRA» (Νέος Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός).

Ο «New IRA» διαμαρτύρεται για τη Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής του 1998 που έθεσε τέλος στη σχεδόν 30ετή περίοδο βίας και τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βόρεια Ιρλανδία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ