ΚΟΣΜΟΣ

Ζάεφ: Μπορεί να είμαι ο πρώτος που θα αλλάξω το διαβατήριό μου

Ζάεφ: Μπορεί να είμαι ο πρώτος που θα αλλάξω το διαβατήριό μου
REUTERS/ Tomislav Georgiev

Την πεποίθηση ότι η Αθήνα θα κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε εκ νέου ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, που παράλληλα δήλωσε ότι πιθανότατα να είναι ο πρώτος άνθρωπος στη χώρα του που θα ανταλλάξει το διαβατήριό του με τα καινούργια που θα αναγράφουν τη χώρα ως «Βόρεια Μακεδονία».

«Πιθανώς να είμαι ο πρώτος που θα αλλάξω το διαβατήριό μου με ένα που θα αναγράφει την ονομασία “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”. Ήμουν ο πρώτος που είπα “ζήτω η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”. Αυτό δεν είναι εύκολο για το λαό μας αλλά μας δίνει ελπίδα και προοπτική» είπε ο Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TV Alsat.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, ο κ. Ζάεφ είπε πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα ενώ στα μέσα Φεβρουαρίου η Αθήνα θα υπογράψει το πρωτόκολλο για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Όπως γράφει το πρακτορείο Ibna, μόλις κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο Σύνταγμα της χώρας – το οποίο έλαβε το πράσινο «φως» πριν από μερικές ημέρες.

Το ίδιο πρακτορείο μεταδίδει ότι μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της κύρωσης –τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο- οι Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθούν τετ-α-τετ είτε στα Σκόπια είτε στην Αθήνα για να επιβεβαιώσουν τα οφέλη της συμφωνίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ