Συνελήφθη ο πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας για σεξουαλική παρενόχληση
Συνελήφθη ο πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας Άλεξ Σάλμοντ, ο οποίος πρόκειται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο αργότερα σήμερα.
Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας, στον Σάλμοντ απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση.
Ο 64χρονος βρισκόταν υπό έρευνα από την αστυνομία, την οποία διέταξε η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νικολά Στέρτζεον, έπειτα από καταγγελίες δύο γυναικών ότι δέχτηκαν σεξουαλική παρενόχληση πριν από μερικά χρόνια.
Η κυβέρνηση της Σκωτίας παρέδωσε την τελική της αναφορά τον Αύγουστο του 2018. Ο Σάλμοντ αρνείται τις κατηγορίες, οι οποίες χρονολογούνται από το 2013, την περίοδο που ήταν πρώτος υπουργός.
Ο ίδιος είχε κινηθεί νομικά κατά της κυβέρνησης της Σκωτίας, για τον χειρισμό της έρευνας πάνω στους εν λόγω ισχυρισμούς των γυναικών και είχε κερδίσει πέρυσι.
Πάνω από 40 σχολικές αυλές γίνονται πιο «πράσινες» και δροσερές στην Αθήνα
15:34
Εξωδικαστικός Μηχανισμός: Άνω των 20 δισ. ευρώ οι ρυθμίσεις οφειλών
15:25
«Οδύσσεια»: Το ιταλικό νησί Φαβινιάνα ετοιμάζεται για κύμα τουρισμού λόγω της ταινίας του Νόλαν
15:15
Σε εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην ΒΙΠΕ Κορωπίου - Μήνυμα 112 για ετοιμότητα
15:06