ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Έκλεψαν σήμα και όπλο από πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας

ΗΠΑ: Έκλεψαν σήμα και όπλο από πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας
Χωρίς σήμα, όπλο και ασύρματο έμεινε ένας από τους άνδρες της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ. REUTERS / CARLOS BARRIA

Πιο πολύ σε σενάριο της κωμωδίας «Τρελές Σφαίρες» παρά στην πραγματικότητα, παραπέμπουν τα περιστατικά που έχουν παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια με πρωταγωνιστές πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, τα στελέχη της οποίας είναι αρμόδια για την προστασία του εκάστοτε προέδρου των ΗΠΑ...

Μετά από ένα σκάνδαλο με ιερόδουλες στην Κολομβία, τον εντοπισμό ενός πράκτορα που οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και την πρόσφατη εισβολή αγνώστου που έφερε μαχαίρι στον προαύλιο χώρο του Λευκού Οίκου, ήρθε ένα νέο περιστατικό να αμαυρώσει την εικόνα της Μυστικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ένας από τους πράκτορες στάθμευσε τη Δευτέρα (21/12) το όχημά του αρκετά τετράγωνα μακριά από τον Λευκό Οίκο. Για κακή του τύχη, ξέχασε να πάρει από το πίσω κάθισμα την τσάντα του. Όχι μια οποιαδήποτε τσάντα, αλλά αυτή που περιείχε το σήμα του, το όπλο του, τον ασύρματό του, ένα ζευγάρι χειροπέδες και μια κάρτα μνήμης.

Όταν θυμήθηκε ότι... κάτι είχε ξεχάσει, ήταν πλέον αργά. Επιστρέφοντας στο αυτοκίνητο, βρήκε το πίσω τζάμι σπασμένο. Κι όπως είναι φυσικό, η τσάντα είχε κάνει... φτερά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ