ΚΟΣΜΟΣ

Ο Νίκολας Κέιτζ παρέδωσε το... κρανίο του στη δικαιοσύνη

Ο Νίκολας Κέιτζ παρέδωσε το... κρανίο του στη δικαιοσύνη
Μάχη με τον Λεονάρντο ντι Κάπριο είχε δώσει ο Νίκολας Κέιτζ για να καταφέρει να αποκτήσει το κρανίο δεινόσαυρου, που τελικά αναγκάστηκε να επιστρέψει Nomi Ellenson/FilmMagic/Getty Images/Ideal Images

Να επιστρέψει στην αμερικανική δικαιοσύνη ένα κρανίο δεινοσαύρου το οποίο είχε αγοράσει σε δημοπρασία έναντι 276.000 δολαρίων, δέχθηκε ο γνωστός ηθοποιός Νίκολας Κέιτζ, όταν έμαθε πως αυτό είχε εξαχθεί παράνομα από τη Μογγολία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ανακοίνωση σχετικά με την επιστροφή του απολιθώματος έγινε αρχικά από τον εισαγγελέα του Μανχάταν, Πριτ Μπχαράρα, χωρίς να αναφερθεί το όνομα του διάσημου Αμερικανού ηθοποιού.

Η εκπρόσωπός του, ωστόσο, επιβεβαίωσε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πρόκειται για τον Νίκολας Κέιτζ που αγόρασε αυτό το κρανίο ταρμποσαύρου σε μια δημοπρασία τον Μάρτιο του 2007, από τη γκαλερί I.M. Chait, που βρίσκεται στο Μπέβερλι Χιλς.

«Είχε λάβει και ένα πιστοποιητικό γνησιότητας από τον οίκο δημοπρασιών», ανέφερε μεταξύ άλλων η Άλεξ Σακ.

Το 2014, όμως, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας επικοινώνησε με εκπροσώπους του Κέιτζ τους οποίους και ενημέρωσε ότι το απολίθωμα είχε εισαχθεί παράνομα στις ΗΠΑ.

Ο Νίκολας Κέιτζ συνεργάστηκε με τις Αρχές και δέχθηκε να το επιστρέψει από τη στιγμή που ήταν προϊόν λαθρεμπορίου.

Ο Αμερικανός ηθοποιός, ο οποίος έχει τιμηθεί με βραβείο Όσκαρ το 1996 για την ερμηνεία του στην ταινία «Αφήνοντας το Λας Βέγκας», είναι φανατικός συλλέκτης και είχε δώσει σκληρή μάχη για να αποκτήσει αυτό το κρανίο δεινοσαύρου. Αντίπαλός του, μάλιστα, σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, ήταν ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο!

Η δημοπρασία του 2007 είχε διοργανωθεί στη Νέα Υόρκη. Όπως επισημαίνουν οι εισαγγελικές Αρχές του Μανχάταν, το κρανίο είχε φθάσει το 2006 στην Φλόριντα από την Ιαπωνία, συνοδευόμενο από έγγραφα των τελωνειακών Αρχών που έκαναν λόγο απλά για «κομμάτια από ορυκτούς λίθους».

Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, ότι δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος του ηθοποιού και της γκαλερί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ