ΚΟΣΜΟΣ

Συμφωνία των Πρεσπών: Χαιρετίζει την ψήφο ο Μοσκοβισί

Συμφωνία των Πρεσπών: Χαιρετίζει την ψήφο ο Μοσκοβισί
REUTERS/Christian Hartmann

Την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων χαιρετίζει, μέσω twitter, o Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί.

«Χαιρετίζω την ψήφο για τη Συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα που μόλις ελήφθη για την πολιτική και οικονομική σταθερότητα της Ελλάδας, της περιοχής και της Ευρώπης» αναφέρει στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ο κ. Μοσκοβισί.

Κυρώθηκε η Συμφωνία

Με 153 «ναι» και 146 «όχι» και ένα «παρών» κυρώθηκε από την ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, μετά από μια ταραχώδη εβδομάδα και έντονους τόνους στην Ολομέλεια.

Εκτός από τα 145 «ναι» των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τη συμφωνία με την κυβέρνηση Ζάεφ στήριξαν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Έλενα Κουντουρά, Σπύρος Δανέλλης, Σταύρος Θεοδωράκης, Σπύρος Λυκούδης, Γιώργος Μαυρωτάς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος καιΚατερίνα Παπακώστα.

«Παρών» ψήφισε με τη σειρά του ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Η ψηφοφορία σημαδεύτηκε από άγριο επεισόδιο που προκλήθηκε από τη Χρυσή Αυγή, όταν ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης επιχείρησε να ψηφίσει «όχι στην προδοσία». Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ζήτησε από τον βουλευτή να ψηφίσει ξανά απλώς λέγοντας «όχι», με αποτέλεσμα τα πνεύματα να οξυνθούν.

Ο κ. Βούτσης διεμήνυσε ότι δεν θα επιτρέψει να δημιουργηθεί επεισόδιο κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας και λίγη ώρα αργότερα, τα πνεύματα ηρέμησαν.

Όπως ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ο Νίκος Βούτσης, η Ολομέλεια κράτησε 38,5 ώρες και μίλησαν συνολικά 200 βουλευτές –πολιτικοί αρχηγοί, εισηγητές, ειδικοί αγορητές κλπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ