ΚΟΣΜΟΣ

Εγκρίθηκε ο ιταλικός κρατικός προϋπολογισμός για το 2016

Εγκρίθηκε ο ιταλικός κρατικός προϋπολογισμός για το 2016
Τρόπους για να τονώσει την ιταλική οικονομία αναζητά ο Ματέο Ρέντσι REUTERS / TONY GENTILE

Ο κρατικός ιταλικός προϋπολογισμός για το 2016 εγκρίθηκε τελικά το βράδυ της Τρίτης (22/12) από τη γερουσία της Ρώμης, σε μια διαδικασία που συνδέθηκε με παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, 162 γερουσιαστές εκφράσθηκαν υπέρ και 125 κατά αυτού που οι κεντροαριστεροί χαρακτηρίζουν ως ένα σύνολο επιλογών που στοχεύουν στην στήριξη της ανάπτυξης και στην επιστροφή της χώρας στα επίπεδα προ της οικονομικής κρίσης, σε ό,τι αφορά τόσο στην απασχόληση όσο και στο εισόδημα των πολιτών.

«Με τον κρατικό προϋπολογισμό για το επόμενο έτος παρέχονται κίνητρα για την ανάπτυξη και την εργασία και διατίθενται σημαντικοί οικονομικοί πόροι για όσους βρίσκονται κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας, όπως και για τους νέους συμπολίτες μας», σχολίασε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν.

Στα κύρια μέτρα περιλαμβάνονται η παροχή ειδικού «μπόνους» 500 ευρώ σε όσους Ιταλούς και ξένους θα γιορτάσουν κατά το 2016 τα 18α γενέθλιά τους. Θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ποσό αυτό για δραστηριότητες και πρωτοβουλίες πολιτιστικού χαρακτήρα.

Παράλληλα, για τους ηλικιωμένους άνω των 75 ετών αυξάνεται το αφορολόγητο όριο, ενώ καταργείται ο ετήσιος φόρος επί της πρώτης ιδιόκτητης κατοικίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ