ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: 3.200 κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν πρόωρα λόγω παρανόησης!

ΗΠΑ: 3.200 κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν πρόωρα λόγω παρανόησης!
Σοβαρές παραβλέψεις στις κρατικές φυλακές της Ουάσινγκτον Jeff T. Green/Getty Images/Ideal Images

Οι αμερικανικές φυλακές φημίζονται για την οργάνωση και την εύρυθμη λειτουργία τους και συνήθως αποτελούν πρότυπο. Όχι, όμως, αυτές της Ουάσινγκτον...

Όπως γράφει το CNN, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων, περίπου 3.200 κρατούμενοι στις κρατικές φυλακές της Ουάσινγκτον αποφυλακίστηκαν νωρίτερα από το προβλεπόμενο εξαιτίας παρανόησης που αφορούσε σε μείωση ποινών λόγω καλής διαγωγής.

Το χειρότερο είναι ότι αυτό το λάθος δεν έγινε μία φορά, αλλά γίνεται κατ' εξακολούθηση τα τελευταία 13 χρόνια, γεγονός που έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των τοπικών Αρχών που χαρακτηρίζουν ως απαράδεκτη την αδυναμία διόρθωσης αυτού του λάθους, παρότι είναι γνωστό από το 2012.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, ο μέσος όρος ημερών που «χαρίστηκαν» σε κρατούμενους είναι περίπου 49.

Έπειτα από σχετική οδηγία, οι επικεφαλής των φυλακών θα πρέπει τώρα να εντοπίσουν όλους τους κρατούμενους που αποφυλακίστηκαν πρόωρα για να εκτίσουν και το υπόλοιπο της ποινής τους. Αν αφορά μικρό χρονικό διάστημα, το πιθανότερο είναι ότι θα προσφέρουν κοινωνικό έργο, σε διαφορετική περίπτωση όμως θα κλειστούν και πάλι πίσω από τα κάγκελα.

3,200 inmates mistakenly released early in Washington state

Michael Martinez by CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ