ΚΟΣΜΟΣ

Περνούν τα σύνορα της Ευρώπης με πλαστά διαβατήρια

Περνούν τα σύνορα της Ευρώπης με πλαστά διαβατήρια
Youtube

Δεκάδες άτομα με ψεύτικα συριακά διαβατήρια έχουν περάσει τα γερμανικά σύνορα περνώντας ως πρόσφυγες.

Η τεχνολογία που έχουν χρησιμοποιήσει οι παραχαράκτες μοιάζει με αυτή που χρησιμοποιήθηκε για την πλαστογράφηση των εγγράφων που είχαν στην κατοχή τους οι δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία επικαλείται κυβερνητικές πηγές.

Την περασμένη εβδομάδα, δυο Γάλλοι που παρίσταναν τους πρόσφυγες συνελήφθησαν στην Αυστρία ως ύποπτοι για συνέργεια στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι. Οι ύποπτοι, αλγερινής και πακιστανικής καταγωγής, χρησιμοποιούσαν ψεύτικα συριακά διαβατήρια και οι αρχές πιστεύουν ότι πέρασαν στην Αυστρία μαζί με κάποιους από τους δράστες των επιθέσεων.

Παράλληλα, μεμονωμένα άτομα παριστάνοντας τους πρόσφυγες πέρασαν σε γερμανικό έδαφος χρησιμοποιώντας διαβατήρια που είχαν φτιαχτεί με τα ίδια μέσα με αυτά που βρέθηκαν πάνω στους υπόπτους της Αυστρίας.
"Περιέχουν τα ίδια στοιχεία πλαστογράφησης", δήλωσε κυβερνητική πηγή στην γερμανική εφημερίδα.

Η πλειονότητα των παραποιημένων διαβατηρίων προέρχεται από την συριακή πόλη Ράκα, που αποτελεί το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Frontex, Φαμπρίς Λεγκέρι, οι μετανάστες χρησιμοποιούν πλαστά συριακά έγγραφα για να ενισχύσουν τις πιθανότητες να γίνουν δεκτοί στην Ευρώπη ως πρόσφυγες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ