ΚΟΣΜΟΣ

Σοκάρουν εικόνες από κρυφή κάμερα: Σφάζουν άρρωστες αγελάδες και πουλάνε το κρέας τους

Σοκάρουν εικόνες από κρυφή κάμερα: Σφάζουν άρρωστες αγελάδες και πουλάνε το κρέας τους
YouTube/Handel chorymi i martwymi krowami (SUPERWIZJER TVN)

Σοκαριστικά πλάνα από κρυφή κάμερα σε σφαγείο της Πολωνίας είδαν στο «φως» της δημοσιότητας, στα οποία διακρίνονται άρρωστες αγελάδες να σφάζονται για ναπωληθεί το κρέας τους.

Στο βίντεο από το σφαγείο στην περιοχή της Μαζοβιέτ, φαίνονται οι αγελάδες να είναι τόσο αδύναμες που δεν μπορούν καν να σταθούν όρθιες, ενώ τα πόδια τους ή τα κέρατά τους είναι δεμένα.

Η σφαγή των άρρωστων ζώων φαίνεται πως πραγματοποιείται τη νύχτα, χωρίς καν την παρουσία κτηνιάτρων, κάτι που αποτελεί μία ακόμη παραβίαση των κανόνων, σύμφωνα με τη Guardian. Οι εργαζόμενοι του σφαγείου «εξαφανίζουν» μάλιστα οποιοδήποτε στοιχείο θα μπορούσε να αποδείξει πως οι αγελάδες ήταν άρρωστες, όπως για παράδειγμα πληγές από τις ατέλειωτες ώρες που είναι ξαπλωμένες λόγω της ασθένειάς τους.

Οι ειδικοί προειδοποιούν πως φοβούνται για σοβαρούς κινδύνους που απορρέουν από την υγεία των ζώων και ζητούν από την κυβέρνηση της Πολωνίας να ενεργήσει άμεσα, προειδοποιώντας τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης.

Το 2017, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, η Πολωνία εξήγαγε περισσότερα από 415 εκατομμύρια βοδινού κρέατος, αξίας άνω των 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν μία από τις χώρες που αγόρασαν μεγάλο ποσοστό του κρέατος.

«Με διέταξαν να μαρκάρω το κρέας ως υγιές και να το κάνω πιο όμορφο αφαιρώντας τα σάπια κομμάτια με το μαχαίρι μου. Ήταν φρικτό. Η μυρωδιά από το σαπισμένο κρέας σου προκαλεί εμετό», αναφέρει ο δημοσιογράφος της εκπομπής Superwizjer, που εργάστηκε στο σφαγείο και κατέγραψε τα κρυφά πλάνα.

Στο πλαίσιο των τριών βραδιών που εργάστηκε στο σφαγείο, υπολογίζει πως σφάχτηκαν περίπου 28 άρρωστες αγελάδες, ενώ ένα μήνα αφότου έπαψε να εργάζεται εκεί, κατέγραψε φορτηγά να πηγαινοέρχονται για πέντε εβδομάδες από ένα κοντινό χωράφι.

Σύμφωνα με την κτηνιατρική γνωμάτευση, η ανάλυση του μολυσμένου κρέατος αποκάλυψε στοιχεία για ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών βακτηρίων.

Δεν πρόκειται για το πρώτο πολωνικό σφαγείο που κατηγορείται για σφαγή άρρωστων αγελάδων. Τον Δεκέμβριο συγκεκριμένα, ιδιοκτήτες σφαγείο στην κεντρική Πολωνία φυλακίστηκε για διεξαγωγή παρόμοιας τακτικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ