ΚΟΣΜΟΣ

Αγνώριστη μετά το τέλος του εφιάλτη η Βρετανίδα που ήταν φυλακισμένη 14 μήνες στην Αίγυπτο

Αγνώριστη μετά το τέλος του εφιάλτη η Βρετανίδα που ήταν φυλακισμένη 14 μήνες στην Αίγυπτο
twitter

Επί 14 μήνες έζησε τον απόλυτο εφιάλτη σε φυλακή της Αιγύπτου. Ο λόγος για τη Βρετανίδα Laura Plummer, η οποία συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2017 σε αεροδρόμιο της Αιγύπτου, επειδή οι Αρχές εντόπισαν στη βαλίτσα της περίπου 300 παυσίπονα χάπια.

Τα φάρμακα στην Αίγυπτο θεωρούνται ναρκωτικά και η Laura κατηγορήθηκε για διακίνηση και παράνομη κατοχή. Η 33χρονη τότε κοπέλα, ισχυρίστηκε ότι είχε φέρει τα παυσίπονα για το σύντροφό της, που υπέφερε από πόνους στην πλάτη.

Οι Αρχές, ωστόσο, δεν δέχτηκαν την εκδοχή της και η 33χρονη καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση. Από τότε ξεκίνησε ο εφιάλτης της. «Οδηγήθηκα στο αστυνομικό τμήμα χωρίς να ξέρω τι συνέβαινε. Στην αρχή νόμιζα ότι αστειεύονταν. Με έβαλαν σε ένα μεγάλο κελί με πολλές άλλες γυναίκες», λέει η ίδια σύμφωνα με τη Sun, περιγράφοντας τις πρώτες μέρες της περιπέτειάς της και συνεχίζει:

«Δεν υπήρχαν παράθυρα, μόνο μία βαριά πόρτα. Έμεινα εκεί για τρεις μήνες, χωρίς να βλέπω καν το φως του ήλιου, ενώ όλη την ώρα τα άλλα κορίτσια εκεί έκλεβαν τα πράγματά μου. Για εβδομάδες, φορούσα τα ίδια ρούχα που είχα όταν έφτασα. Κάποια στιγμή με πήραν σε ένα δωμάτιο δύο κακοί αστυνομικοί για ανάκριση».

Συνεχίζοντας, υποστηρίζει ότι τους επαναλάμβανε συνέχεια για ποιο σκοπό ήταν τα χάπια, ωστόσο εκείνοι δεν την πίστευαν. Μάλιστα, σημειώνει ότι φοβήθηκε πως θα τη βασάνιζαν.

Έπειτα από 14 μήνες, η Laura αφέθηκε ελεύθερη, επωφελούμενη της ετήσιας χάρης που δίνει ο πρόεδρος της χώρας με αφορμή την Επανάσταση του 2011 στην Αίγυπτο. Ήδη βρίσκεται πίσω στην πατρίδα της και δηλώνει πανευτυχής που τελείωσε ο εφιάλτης της.

Εκφράζει, όμως, παράπονο, καθώς βρίσκεται μακριά από το σύντροφό της, ο οποίος διαμένει στην Αίγυπτο και τον οποίο δεν την άφησαν να αποχαιρετήσει στο αεροδρόμιο. Έτσι, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επιστρέψει και πάλι στην Αίγυπτο για να τον συναντήσει.

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε ξένα μέσα μετά την απελευθέρωσή της, η ίδια φαίνεται αγνώριστη με παραπανίσια κιλά, αρκετά ταλαιπωρημένη και απεριποίητη, ενώ μοιάζει μεγαλύτερη από την ηλικία της.

Όπως λέει, θέλει πλέον να επιστρέψει σε μία κανονικότητα, ξεκινώντας από το δικό της... κρεβάτι!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ