ΚΟΣΜΟΣ

Φινλανδία: Προς ρεκόρ επισκέψεων φέτος στο σπίτι του Άγιου Βασίλη

Φινλανδία: Προς ρεκόρ επισκέψεων φέτος στο σπίτι του Άγιου Βασίλη
REUTERS/Attila Cser

Στους επισκέπτες - θαυμαστές του μπορεί να προσβλέπει και φέτος ο Άγιος Βασίλης στο σπίτι του στο Lapland στην περίοδο των Χριστουγέννων από τη στιγμή που ο νέος ιδιοκτήτης διευθέτησε τα φορολογικά χρέη σώζοντας την επιχείρηση από την πτώχευση.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε εξαιτίας της ρωσικής ύφεσης που σήμαινε ότι η εταιρεία πίσω από το Τουριστικό Γραφείο του Άγιου Βασίλη, Dianordia Oy ενδέχετο να βγει εκτός αγοράς.

Αλλά από τη στιγμή που η Lapland Safaris που οργανώνει σαφάρι με τάρανδους μπήκε στην εταιρεία διασώζοντάς την, φέρνοντας πλέον άνοδο στις κρατήσεις για τα Χριστούγεννα από τα τέλη Αυγούστου.

Συνολικά περίπου 80.000 επισκέπτες αναμένεται να επισκεφθούν το γραφείο στο Ροβανιέμι που αυτοανακηρύσσεται ως το σπίτι του Άγιου Βασίλη, στις έξι εβδομάδες γύρω από τα Χριστούγεννα. Πέρυσι ο αντίστοιχος αριθμός ήταν μόλις 65.000.

Η εγκατάσταση προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για φωτογραφίες με τον Άγιο Βασίλη και αποτελεί κεντρικό σημείο αρκετών εταιρειών στο Ροβανιέμι που έχουν ως θέμα τους τα χριστούγεννα.

Πέρυσι είχε περίπου 300.000 επισκέπτες και τα έσοδα άγγιξαν τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία αποτελεί λαμπρό σημείο για μια εβρισκόμενη σε ύφεση εδώ και τρία χρόνια φινλανδική οικονομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ