Διατροφικό σκάνδαλο συγκλονίζει την ΕΕ: Η Πολωνία εξήγαγε 2.700 κιλά «ύποπτο» κρέας
Σάλος έχει ξεσπάσει στην Πολωνία μετά την αποκάλυψη πως 2.700 κιλά «ύποπτου» βοδινού εξήχθησαν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο επικεφαλής της κτηνιατρικής υπηρεσίας Pawel Niemczuk ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι το κρέας αυτό πουλήθηκε σε Ρουμανία, Σουηδία, Ουγγαρία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Ισπανία, Λιθουανία, Πορτογαλία και Σλοβακία.
Οι δηλώσεις αυτές ήρθαν μετά από τη δημοσιοποίηση βίντεο σε τηλεοπτικό σταθμό που έδειχνε εταιρεία να σκοτώνει άρρωστες αγελάδες ώστε το κρέας τους να καταναλωθεί από ανθρώπους.
Η Πολωνία παράγει περίπου 560.000 τόνους βοδινού κρέατος ετησίως, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
To 80-85% αυτού εξάγεται σε τρίτες άλλες χώρες.
ΕΛΛΑΔΑ
Χρυσοχοΐδης: Υπάρχουν δυνητικοί κίνδυνοι για την ασφάλεια της χώρας (vid)
10:23
ΚΟΣΜΟΣ
Χιλιάδες επιθέσεις σε 14 χώρες και η «φωτιά» στο πετρέλαιο: Ο πόλεμος στο Ιράν μέσα από χάρτες και γραφήματα
10:13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μητσοτάκης για επιπτώσεις από πόλεμο: Η δημοσιονομική σοβαρότητα μας δίνει περιθώρια παρέμβασης
10:02
ΧΡΗΜΑ
ΔΥΠΑ: Πάνω από 260.000 πολίτες έχουν βρει εργασία μέσα από τα προγράμματα κατάρτισης
10:00
ΚΟΣΜΟΣ