ΚΟΣΜΟΣ

«Μπλόκο» σε οικογένεια Μουσουλμάνων να πετάξει από Λονδίνο σε ΗΠΑ

«Μπλόκο» σε οικογένεια Μουσουλμάνων να πετάξει από Λονδίνο σε ΗΠΑ
REUTERS/Kham/Files

Την πρόθεση της κυβέρνησής του να εξετάσει ειδικά την υπόθεση μιας οικογένειας Βρετανών μουσουλμάνων με 11 μέλη, στην οποία δεν δόθηκε άδεια να επιβιβαστεί σε πτήση από το Λονδίνο στο Λος Άντζελες, όπου σχεδίαζε να επισκεφθεί τη Ντίσνεϊλαντ, ανακοίνωσε το γραφείο του Ντέιβιντ Κάμερον.

«Εξετάζουμε την υπόθεση και ο πρωθυπουργός θα αντιδράσει σε εύθετο χρόνο», δήλωσε εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού.

Αυτό που συνέβη χθες στο χώρο αναχωρήσεων του αεροδρομίου Γκάτγουικ είναι απίστευτο: Αμερικανός αξιωματούχος ανακοίνωσε στην οικογένεια –δύο αδέρφια και τα εννέα παιδιά τους– ότι ανακλήθηκε η βίζα που τους είχε χορηγηθεί για να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ.

«Το γεγονός ότι ήμασταν οι μοναδικοί άνθρωποι με ασιατικά ή μουσουλμανικά χαρακτηριστικά στην ουρά και μας παρακάλεσαν να φύγουμε, ήταν αρκετά ενοχλητικό. Τα παιδιά ήταν πολύ δύσκολο να το αποδεχτούν», είπε ο ένας από τους αδελφούς, ο Μοχάμαντ Ζαχίντ Μαχμούντ, στο BBC.

Πρόσθεσε ότι δεν τους δόθηκε καμία εξήγηση για την απόφαση λέγοντας πως είχαν εξασφαλίσει μέσω διαδικτύου άδεια ταξιδιού αρκετές εβδομάδες πριν από την πτήση.

Μιλώντας στην εφημερίδα Guardian δήλωσε επιπρόσθετα ότι δεν τους έχουν επιστραφεί τα χρήματα που έδωσαν (9.000 λίρες, περίπου 12.000 ευρώ) για το ταξίδι.

Το περιστατικό κατήγγειλε βουλευτής του βρετανικού Κοινοβουλίου που εκπροσωπεί την περιοχή του βόρειου Λονδίνου, όπου κατοικεί η οικογένεια και τόνισε πως υπέβαλε στο πρωθυπουργικό γραφείο αίτημα να βοηθήσει να διευθετηθεί η υπόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ