ΚΟΣΜΟΣ

Τιμάται με το Βραβείο Καρλομάγνου ο πάπας Φραγκίσκος

Τιμάται με το Βραβείο Καρλομάγνου ο πάπας Φραγκίσκος
Η προσφορά του πάπα Φραγκίσκου και η γενικότερη στάση του αναγνωρίζονται διεθνώς ακόμα και από μη Καθολικούς REUTERS / OSSERVATORE ROMANO

Με το Διεθνές Βραβείο του Καρλομάγνου θα τιμηθεί ο πάπας Φραγκίσκος, για το «μήνυμα ελπίδας που στέλνει σε μια εποχή κρίσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη (23/12) από την Επιτροπή του Βραβείου και την πόλη του Άαχεν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο ποντίφικας επιβραβεύεται για «τα εξαιρετικά μηνύματά του υπέρ της ειρήνης και της κατανόησης, της συμπόνιας, της ανοχής και της αλληλεγγύης», ενώ αποτελεί την «φωνή της συνείδησης», η οποία ζητά να τεθεί ο άνθρωπος στο επίκεντρο και υπενθυμίζει ότι η Ευρώπη είναι υποχρεωμένη για ειρήνη, ελευθερία, δικαιοσύνη, δημοκρατία και αλληλεγγύη.

Η τελετή απονομής του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη μέσα στο 2016. Κατά το παρελθόν με αυτό έχουν τιμηθεί μεταξύ άλλων ο Μπιλ Κλίντον, ο Κόνραντ Αντενάουερ και η Άνγκελα Μέρκελ, ενώ πέρυσι απονεμήθηκε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ