Τιμάται με το Βραβείο Καρλομάγνου ο πάπας Φραγκίσκος
Με το Διεθνές Βραβείο του Καρλομάγνου θα τιμηθεί ο πάπας Φραγκίσκος, για το «μήνυμα ελπίδας που στέλνει σε μια εποχή κρίσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη (23/12) από την Επιτροπή του Βραβείου και την πόλη του Άαχεν.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο ποντίφικας επιβραβεύεται για «τα εξαιρετικά μηνύματά του υπέρ της ειρήνης και της κατανόησης, της συμπόνιας, της ανοχής και της αλληλεγγύης», ενώ αποτελεί την «φωνή της συνείδησης», η οποία ζητά να τεθεί ο άνθρωπος στο επίκεντρο και υπενθυμίζει ότι η Ευρώπη είναι υποχρεωμένη για ειρήνη, ελευθερία, δικαιοσύνη, δημοκρατία και αλληλεγγύη.
Η τελετή απονομής του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη μέσα στο 2016. Κατά το παρελθόν με αυτό έχουν τιμηθεί μεταξύ άλλων ο Μπιλ Κλίντον, ο Κόνραντ Αντενάουερ και η Άνγκελα Μέρκελ, ενώ πέρυσι απονεμήθηκε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
«Τουρισμός για Όλους 2026-2027»: Μέχρι τις 21 Αυγούστου οι αιτήσεις - Επιδότηση έως 600 ευρώ
04:00
Προσωπικός Βοηθός: Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν - Έως 1.939 ευρώ το μήνα
03:00
Διαθήκες: Όλες οι αλλαγές από τον Σεπτέμβριο - Ποια τα δικαιώματα των κληρονόμων
02:00
Αναλυτικά οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Σεπτεμβρίου στους δικαιούχους
01:00