Τιμάται με το Βραβείο Καρλομάγνου ο πάπας Φραγκίσκος
Με το Διεθνές Βραβείο του Καρλομάγνου θα τιμηθεί ο πάπας Φραγκίσκος, για το «μήνυμα ελπίδας που στέλνει σε μια εποχή κρίσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη (23/12) από την Επιτροπή του Βραβείου και την πόλη του Άαχεν.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο ποντίφικας επιβραβεύεται για «τα εξαιρετικά μηνύματά του υπέρ της ειρήνης και της κατανόησης, της συμπόνιας, της ανοχής και της αλληλεγγύης», ενώ αποτελεί την «φωνή της συνείδησης», η οποία ζητά να τεθεί ο άνθρωπος στο επίκεντρο και υπενθυμίζει ότι η Ευρώπη είναι υποχρεωμένη για ειρήνη, ελευθερία, δικαιοσύνη, δημοκρατία και αλληλεγγύη.
Η τελετή απονομής του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη μέσα στο 2016. Κατά το παρελθόν με αυτό έχουν τιμηθεί μεταξύ άλλων ο Μπιλ Κλίντον, ο Κόνραντ Αντενάουερ και η Άνγκελα Μέρκελ, ενώ πέρυσι απονεμήθηκε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
Έρευνα αποκαλύπτει ότι η επιστήμη υπολογίζει... λάθος τη στάθμη της θάλασσας
14:28
Η κιθάρα «Black Strat» του Γκίλμουρ των Pink Floyd η πιο ακριβή που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία (vid)
14:18
Τουλάχιστον τρεις ακόμα εβδομάδες θα κρατήσει ο πόλεμος στο Ιράν λέει ο IDF - Εκατέρωθεν απειλές και προειδοποιήσεις
14:15
Οι πολίτες να διεκδικούν τα δικαιώματα τους: Το μήνυμα φορέων για την παγκόσμια ημέρα καταναλωτή
14:07