ΚΟΣΜΟΣ

Το ΣΑ επικύρωσε τη συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης στη Λιβύη

Το ΣΑ επικύρωσε τη συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης στη Λιβύη
Στο κείμενο της απόφασης που καταρτήθηκε από τη Βρετανία, προβλέπεται ότι η μελλοντική κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην Λιβύη, θα είναι η μόνη που θα εκπροσωπεί τη χώρα σε διεθνές επίπεδο. REUTERS / MIKE SEGAR

Ομόφωνα επικυρώθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η συμφωνία που υπέγράφη ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις της Λιβύης και η οποία προβλέπει σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Δύση ελπίζει ότι αυτή η συμφωνία θα φέρει σταθερότητα στη χώρα και παράλληλα θα αποτελέσει μεγάλο εμπόδιο στα σχέδια του Ισλαμικού Κράτους να εντείνει τη δράση του στην πολύπαθη αυτή αφρικανική χώρα.

Με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, το κείμενο της οποίας καταρτήθηκε από τη Βρετανία, ξεκαθαρίζεται ότι η μελλοντική κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην Λιβύη, με έδρα την Τρίπολη, θα είναι η μόνη που θα εκπροσωπεί τη χώρα σε διεθνές επίπεδο.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο πρεσβευτής της Λιβύης στα Ηνωμένα Έθνη, Ιμπραχίμ Νταμπάσι δήλωσε πως η χώρα του δεν έχει πρόθεση να ζητήσει σύντομα από τις δυτικές δυνάμεις τη διεξαγωγή αεροπορικών επιθέσεων ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, αλλά θα επιθυμούσε ο ΟΗΕ να άρει το εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί.

«Έχουμε σκοπό να πολεμήσουμε μόνοι μας το ΙΚ», δήλωσε ο Νταμπάσι στο Reuters προσθέτοντας ότι η Λιβύη δεν χρειάζεται άμεσα υποστήριξη από δυτικές χώρες στην μάχη κατά του ISIS.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ