ΚΟΣΜΟΣ

Οι Γερμανοί «βλέπουν» θετικά αποτελέσματα από τη φιλοξενία προσφύγων

Οι Γερμανοί «βλέπουν» θετικά αποτελέσματα από τη φιλοξενία προσφύγων
Πρόσφυγας συμμετέχει σε τεστ δεξιοτήτων που διοργανώθηκε στο Βερολίνο στις 17 Δεκεμβρίου. REUTERS / HANNIBAL HANSCHKE

Υπέρ της προσφοράς βοήθειας στους πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα τάσσεται η πλειοψηφία των Γερμανών σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της γερμανικής Προτεσταντικής Εκκλησίας και η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό Focus.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το 51% των Γερμανών εμφανίζεται πρόθυμο να στηρίξει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην γειτονιά του, ενώ το 11% δήλωσε ότι έχει ήδη προσφέρει κάποιου είδους βοήθεια. Το 37% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε ότι έχει πραγματοποιήσει δωρεά χρημάτων και το 48% εξέφρασε την πρόθεσή του να προσφέρει οικονομική βοήθεια. Επιπλέον, το 13% δήλωσε διατεθειμένο να φιλοξενήσει πρόσφυγες.

Άξια αναφοράς είναι η μεγάλη αισιοδοξία των Γερμανών σε ό,τι αφορά στα οφέλη που θα αποκομίσει η χώρα από την ενσωμάτωση των προσφύγων, με το 88% να συμφωνεί ότι η προθυμία της χώρας να βοηθήσει θα έχει θετικό αποτέλεσμα. Αντίστοιχα, ιδιαίτερα μεγάλη είναι η ανησυχία που εκφράζεται για τον κίνδυνο η Ακροδεξιά να εκμεταλλευτεί την κατάσταση, με το 85% όσων απάντησαν να σημειώνει ότι φοβάται την ενίσχυση του εξτρεμισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ