ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: Το μυαλό μου εκεί όπου οι καμπάνες θα παραμείνουν σιωπηλές

Ομπάμα: Το μυαλό μου εκεί όπου οι καμπάνες θα παραμείνουν σιωπηλές
Στη Χαβάη, όπου θα περάσει τις διακοπές των Χριστουγέννων, βρίσκεται ήδη το ζεύγος Ομπάμα REUTERS / JONATHAN ERNST

Τους κατατρεγμένους χριστιανούς όλου του κόσμου έχουν στο μυαλό τους οι Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ μιλώντας ενόψει των εορτών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογραμμίζοντας ότι η κατάληψη περιοχών από το Ισλαμικό Κράτος σημαίνει ότι οι χριστιανοί που ζουν εκεί θα αναγκαστούν να εκφράσουν τα πιστεύω τους και να γιορτάσουν με διακριτικότητα, ο Ομπάμα ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

«Σε μερικές περιοχές της Μέσης Ανατολής όπου οι καμπάνες εκκλησιών έχουν σημάνει για αιώνες τη μέρα των Χριστουγέννων, φέτος θα μείνουν σιωπηλές. Αυτή η σιωπή αποτελεί τραγική μαρτυρία για τις ωμές πράξεις βιαιοπραγίας που έχουν υποστεί οι κοινότητες αυτές από τον ISIS».

ΣΕ μήνυμα που έστειλε από τη Χαβάη, ο Ομπάμα υποστήριξε ότι αυτός και η σύζυγός του ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, έχοντας πάντα στο νου τους το ότι «πολλοί από τους χριστιανούς ομόθρησκούς μας δεν χαίρονται του ίδιου δικαιώματος να γιορτάσουν ανοιχτά. Έχουμε στην καρδιά μας και το νου μας ιδιαίτερα εκείνα τα άτομα που έχουν εξαναγκαστεί σε φυγή από τις πατρογονικές τους εστίες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ