ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Μουσική υποψηφιότητα για Λευκό Οίκο από έναν ακόμη Δημοκρατικό

ΗΠΑ: Μουσική υποψηφιότητα για Λευκό Οίκο από έναν ακόμη Δημοκρατικό
EPA/MICHAEL REYNOLDS

Και όγδοος υποψήφιος που θα διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ για να αντιπαρατεθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2020

Ο Κόρι Μπούκερ ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του μουσικά, με ένα βίντεο λίγων λεπτών, πρωταγωνιστή εκείνον και χώρο τους δρόμους του Νιου Τζέρσεϊ στο οποίο εκλέγεται. Απευθύνει, δε, έκκληση στους Αμερικανούς για ενότητα ώστε να αποτραπεί μια ακόμη θητεία του σημερινού προέδρου.

Ο 49χρονος μαύρος γερουσιαστής χαρακτηρίζεται χαρισματικός και προοδευτικός. «Η ιστορία του έθνους μας καθορίζεται από τη συλλογική δράση, από τις συνυφασμένες μεταξύ τους μοίρες των σκλάβων και των υπέρμαχων της κατάργησης της δουλείας, εκείνων που γεννήθηκαν εδώ και εκείνων που επέλεξαν την Αμερική ως πατρίδα τους» αναφέρει στο βίντεο που συνοδεύει την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του.

Για να υπογραμμίσει τη σημασία αυτής της «συλλογικής» δράσης, ο Μπούκερ επισημαίνει τις δυσκολίες που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει η οικογένειά του για να βρει στέγη, λόγω του χρώματος του δέρματός τους, προτού μια ομάδα λευκών δικηγόρων κινητοποιηθεί για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους.

«Άλλαξαν την πορεία ολόκληρης της ζωής μου. Διότι στην Αμερική, το θάρρος είναι μεταδοτικό» λέει ο Δημοκρατικός πολιτικός.

«Πιστεύω ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε μια χώρα όπου κανείς δεν θα είναι ξεχασμένος, κανείς δεν θα μένει πίσω (…) θα κοιτάμε τα πρόσωπα των ηγετών μας στην τηλεόραση και θα νιώθουμε υπερηφάνεια, όχι ντροπή» τονίζει «δείχνοντας» τον Ντόναλντ Τραμπ αλλά χωρίς να τον κατονομάζει.

«Μαζί, θα υψώσουμε το ανάστημά μας». «Είμαι υποψήφιος για τη θέση του προέδρου των ΗΠΑ» καταλήγει.

Ο 49χρονος γερουσιαστής κέρδισε δημόσια προβολή στη μάχη για την υποψηφιότητα του Μπρετ Κάβανο για το Ανώτατο Δικαστήριο. Ως μέλος της επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας υπήρξε σκληρός επικριτής του συντηρητικού δικαστή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ