ΚΟΣΜΟΣ

Το ταξίδι δεν έγινε ποτέ: Αεροπλάνο επέστρεψε στο αεροδρόμιο τρεις φορές

Το ταξίδι δεν έγινε ποτέ: Αεροπλάνο επέστρεψε στο αεροδρόμιο τρεις φορές
pixabay

Απίστευτη ταλαιπωρία περίμενε 200 επιβάτες πτήσης της Hawaiian Airlines που ταξίδευαν στο Μάουι από το Λος Άντζελες, αφού το αεροπλάνο τους επέστρεψε πίσω στο αεροδρόμιο τρεις φορές.

Μάλιστα, δύο φορές το αεροπλάνο είχε ήδη απογειωθεί, μέχρι τελικά κατά την Τρίτη απόπειρα, να αποφασίσουν να ακυρώσουν την πτήση. Το αεροπλάνο και τις τρεις φορές παρουσίασε βλάβες σε διαφορετικά συστήματα, που δεν σχετίζονταν η μία με την άλλη, ανέφερε ο διευθυντής της εταιρείας Alex Da Silva, αναφορικά με το περιστατικό.

Ο Da Silva απολογήθηκε για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι επιβάτες, τονίζοντας ότι προτεραιότητα της εταιρείας είναι η ασφάλεια.

Οι επιβάτες επιβιβάστηκαν σε άλλες πτήσεις για τον προορισμό τους, ενώ τους δόθηκαν κουπόνια για παραμονή σε ξενοδοχείο και γεύματα. Σε όλους τους επιβάτες επιστράφηκε το ποσό της πτήσης και τους δόθηκε επιπλέον πίστωση 100 δολαρίων για μελλοντική πτήση.

Η εταιρεία απέδωσε τις βλάβες στην μεγάλη απόσταση μεταξύ των δύο αεροδρομίων, τονίζοντας ότι τέτοιες υπεράκτιες πτήσεις έχουν πιο αυστηρές απαιτήσεις σε θέματα ασφάλειας. «Όταν υπάρξει μια ανωμαλία σε μια πτήση, μπορεί και πολύ συχνά συνεχίζει μέχρι τον προορισμό της. Ωστόσο, οι πτήσεις της ETOP λειτουργούν με αυστηρότερα πρότυπα ασφάλειας. Τα αεροσκάφη μας έχουν πλεονάζοντα συστήματα, όμως το πρότυπο μας είναι να ανταποκρινόμαστε σε οποιαδήποτε ένδειξη ανωμαλιών με μεγάλη προσοχή», αναφέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ