ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ ενισχύουν τις στρατιωτικές δυνάμεις τους στα σύνορα με το Μεξικό

Οι ΗΠΑ ενισχύουν τις στρατιωτικές δυνάμεις τους στα σύνορα με το Μεξικό
REUTERS/Mohammed Salem

To Πεντάγωνο ανακοίνωσε την αποστολή επιπλέον 3.750 Αμερικανών στρατιωτών στα νοτιοδυτικά σύνορα με το Μεξικό για ένα διάστημα τριών μηνών, προκειμένου να παράσχουν επιπλέον στήριξη στους συνοριοφύλακες.

Οι περιπολίες στην περιοχή αναμένεται να αυξηθούν, ενώ θα τοποθετηθούν αρκετά χιλιόμετρα συρματοπλέγματος. Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, γνωστοποίησε πως οι στρατιώτες που θα ενισχύουν το έργο των συνοριοφυλάκων – μετά τις προσθήκες – θα φτάσουν τις 4.350.

Οι δυνάμεις θα αποσταλούν στην περιοχή εντός των επόμενων 90 ημερών.

Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούσαν φήμες σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης, όμως, μέχρι σήμερα δεν είχε επιβεβαιωθεί ο ακριβής αριθμός των στρατιωτών που θα προστεθεί στην ασφάλεια των συνόρων.

Το υπουργείο δεν είχε αποκαλύψει τα σχέδιά του ούτε κατά τη διάρκεια ακρόασης στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής, προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου της, του δημοκρατικού βουλευτή Άνταμ Σμιθ.

«Τα μέλη της Επιτροπής θα ενδιαφέρονταν να συζητήσουν το τι θα κάνουν οι 3.500 στρατιώτες στα σύνορα», σημείωσε ο Σμιθ.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε την αποστολή επιπλέον δυνάμεων στην περιοχή, μέσω twitter.

«Θα σταλούν περισσότερες δυνάμεις στα νότια σύνορα για να εμποδισθεί η παράνομη εισβολή στη χώρα μας μέσω μεγάλων καραβανιών. Σταματήσαμε τα προηγούμενα καραβάνια και θα σταματήσουμε και αυτά», σημείωσε ο πλανητάρχης και επανέφερε το θέμα της κατασκευής τείχους στα σύνορα.

«Με το τείχος θα είναι (σ.σ. η προστασία των συνόρων) ευκολότερη και λιγότερο δαπανηρή», έγραψε.

Pentagon will deploy approximately 3,750 additional US forces to provide more support at southwest border, by Ryan Browne and Barbara Starr, CNN

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ