ΚΟΣΜΟΣ

Προειδοποίηση για τρομοκρατικά χτυπήματα τα Χριστούγεννα στο Πεκίνο

Προειδοποίηση για τρομοκρατικά χτυπήματα τα Χριστούγεννα στο Πεκίνο
Ειδικές δυνάμεις σε εμπορικό κέντρο REUTERS/Jason Lee

«Έχουμε λάβει πληροφορίες για πιθανές απειλές» κατά Δυτικών στην Σανλιτούν του Πεκίνου τις ημέρες των Χριστουγέννων, ανακοίνωσε η αμερικανική πρεσβεία.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι ανακοινώσεις της γαλλικής πρεσβείας, του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων της Αυστραλίας.

Σε αυτήν την ασυνήθιστη κίνηση για προειδοποίηση ασφαλείας προχώρησαν τουλάχιστον τέσσερις δυτικές χώρες με στόχο να κινητοποιήσουν τις αρχές του Πεκίνου για τις μέρες των Χριστουγέννων και να ενημερώσουν τους δυτικούς που βρίσκονται στην περιοχή Σανλιτούν.

Στην πόλη του Πεκίνου υπάρχουν πολλές πρεσβείες αλλά και πολλά εστιατόρια και μπαρ. Η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χονγκ Λέι δηλώνει ότι έχει λάβει γνώση των αναφορών αυτών και η αστυνομία έχει ήδη κλιμακώσει τις περιπολίες με στόχο την ασφάλεια των ξένων.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Πεκίνου έχει εκδοθεί «κίτρινη» προειδοποίηση ασφαλείας για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, δηλαδή το δεύτερο χαμηλότερο επίπεδο, κυρίως για τα μέρη που έχουν τους περισσότερους επισκέπτες κατά τις μέρες αυτές.

Η γιορτή των Χριστουγέννων δεν αποτελεί γιορτή στην αθεϊστική Κίνα αλλά όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότεροι νέοι ζηλεύουν τις γιορτινές αυτές μέρες των Δυτικών αλλά και την αφορμή για ανταλλαγή δώρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ