ΚΟΣΜΟΣ

Η στιγμή της κατάρρευσης της πολυκατοικίας στην Κωνσταντινούπολη

Η στιγμή της κατάρρευσης της πολυκατοικίας στην Κωνσταντινούπολη
REUTERS/Murad Sezer

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή του και έξι τραυματίστηκαν μετά την κατάρρευση παράνομης οκταώροφης πολυκατοικίας στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε το ιδιωτικό τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Σύμφωνα με το CNN Turk είχε προηγηθεί έκρηξη η οποία εκτιμάται πως είναι και η αιτία της κατάρρευσης. Επί τόπου έσπευσε η αστυνομία, η πυροσβεστική αλλά και ασθενοφόρα αλλά στη μάχη ρίχτηκαν και ομάδες διάσωσης πολιτών. Υπολογίζεται πως 112 ομάδες διάσωσης βρίσκονται στο σημείο.

Στο κτίριο υπήρχαν 12 διαμερίσματα σύμφωνα με τους ενοίκους αν και άλλες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό στα 14. Εκφράζονται φόβοι πως πολλοί από τους 43 ενοίκους βρίσκονται μέσα στα συντρίμμια με τους συγγενείς να τους υπολογίζουν σε 15. Επί τόπου έσπευσε και ο Διοικητής της Κωνσταντινούπολης αλλά και τρεις εισαγγελείς οι οποίοι ήδη ξεκίνησαν μετά από εντολή που έλαβαν έρευνα.

Στο σημείο βρίσκονται με εντολή Ερντογάν και οι υπουργοί Εσωτερικών και Περιβάλλοντος ενώ οι αρχές έχουν απαγορεύσει οποιαδήποτε μετάδοση σχετικής είδησης.

Όπως αποκαλύφθηκε, η άδεια δόμησης ήταν για πέντε συνολικά ορόφους. Οι τρεις τελευταίοι χτίστηκαν παράνομα.


Son dakika: İstanbul'da bina çöktü

ΔΗΜΟΦΙΛΗ