Βρετανία και Γερμανία ανταλλάζουν πληροφορίες για το Ισλαμικό Κράτος
Λίγες εβδομάδες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Charlie Hebdo οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας είχαν παραδώσει στην γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ πληροφορίες σχετικά με τους σχεδιασμούς του ISIS για νέες επιθέσεις στην Ευρώπη.
Όπως αποκαλύπτουν οι Times, η σχετική ενημέρωση έγινε κατα τη διάρκεια μυστικής συνάντησης που είχαν Μέρκελ και Κάμερον στην εξοχική κατοικία του βρετανού πρωθυπουργού.
Η Ντάουνινγκ Στριτ, πάντως, δεν θέλησε να σχολιάσει το σχετικό δημοσίευμα το οποίο αποκαλύπτει ότι στο ραντεβού των δύο αρχηγών συμμετείχαν και υψηλόβαθμα στελέχη των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.
Πρόκειται για ασυνήθιστη ανταλλαγή πληροφοριών καθώς η Γερμανία δεν είναι μέλος της συμμαχίας «5 μάτια» στην οποία συμμετέχουν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και του Καναδά.
Σύμφωνα πάντα με τους Times, η μυστική συνάντηση έγινε κατά τη διάρκεια της τελευταίας επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ στη Μ. Βρετανία, δηλαδή πριν τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Παρίσι.
Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτης έπεσε από ύψος 2,5 μέτρων μετά από απόπειρα ληστείας - Βίντεο ντοκουμέντο
08:54
Νέα προειδοποίηση του ΔΝΤ: Ο πόλεμος στο Ιράν «φρενάρει» την ανάπτυξη
08:44
Σε επανέναρξη των ειρηνευτικών διαβουλεύσεων με το Ιράν τις επόμενες δύο μέρες «δείχνει» ο Τραμπ - Διακυμάνσεις στα 100 δολάρια για το πετρέλαιο
08:44
Social Media: Ημερήσια πρόστιμα στις πλατφόρμες που δεν συμμορφώνονται με το «μπλόκο» στους 15χρονους - Το kidswallet και το χρονοδιάγραμμα
08:41