Nέα «πυρά» Μόσχας για ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ: Θα πληρώσουν για αυτήν την προστασία
Τα οφέλη για την πΓΔΜ από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ είναι δύσκολο να καθοριστούν, αλλά τα κόστη αυτής θα είναι σημαντικά, υποστήριξε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα.
«Ποια είναι τα οφέλη από την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ; Δύσκολο να πει κανείς. Εντούτοις, θα χρειαστεί σίγουρα να πληρώσουν για αυτή την προστασία. Ξέρουμε το κόστος που ανακοίνωσε η Ουάσινγκτον. Θα πληρώσουν αυξάνοντας τις αμυντικές δαπάνες, θα πληρώσουν για να λάβουν μέρος σε στρατιωτικά γυμνάσια και επιχειρήσεις που απέχουν πολύ από όσα χρειάζονται οι Μακεδόνες», τόνισε η Ζαχάροβα, στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Η Μόσχα έχει εκφράσει τις αμφιβολίες της για τη Συμφωνία των Πρεσπών, επικρίνοντας τον τρόπο έγκρισής της και καταγγέλλοντας ότι οι δυτικές χώρες καθοδηγούνται από τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα κι όχι από την επιθυμία να συμβάλλουν στην επίλυση της διαμάχης.
Η Μαρία Ζαχάροβα, σε σχετικό ερώτημα που της τέθηκε προ ημερών, αν εξακολουθεί να έχει αμφιβολίες για τη νομιμότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών τις οποίες είχε διατυπώσει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και αν θα αναγνωρίσει την «Βόρεια Μακεδονία», ή αν θα συζητηθεί το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, απέφυγε να απαντήσει ευθέως - ή ακόμα και καθόλου, καθιστώντας πάντως εμμέσως πλην σαφώς ότι οι αμφιβολίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών εξακολουθούν να ισχύουν.
Ο Κάρολος γυρίζει την πλάτη στο Μπάκιγχαμ - Δεν θα μείνει εκεί μετά την ανακαίνιση εκατομμυρίων
18:20
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι οι 57 από τους 58 κατηγορούμενους για τις παράνομες επιδοτήσεις στην Κρήτη
18:13
Νέα μελέτη: Ηφαιστειακή έκρηξη στις Φιλιππίνες ίσως συνέβαλε στην πτώση της δυναστείας των Μινγκ
18:11
Πώς μία προπληρωμένη κάρτα για όλες τις προνοιακές παροχές ενισχύει τη σχέση πολίτη-κράτους
18:02