ΚΟΣΜΟΣ

Ένας 14χρονος νεκρός και επτά τραυματίες από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας

Ένας 14χρονος νεκρός και επτά τραυματίες από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας
REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

Ένας 14χρονος σκοτώθηκε και τουλάχιστον επτά άλλοι Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από ιραηλινά πυρά, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Πρόκειται για την 46η εβδομαδιαία διαδήλωση των Παλαιστινίων κατά μήκος του μεθοριακού φράχτη, στην οποία εκτιμάται ότι συμμετείχαν περίπου 7.000 διαδηλωτές.

Την Κυριακή, το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανέφερε ότι ο Αχμέντ Αμπού Τζάμπαλ, 30 ετών, υπέκυψε στις πληγές που προκλήθηκαν στα σύνορα της Γάζας την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ 32 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης των Ηνωμένων Εθνών που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα και επιβεβαιώθηκε από ισραηλινούς αξιωματικούς ασφαλείας, 295 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και περίπου 6.000 τραυματίστηκαν από πυρά, από τότε που ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες τον περασμένο Μάρτιο.

Από τις 30 Μαρτίου του 2018, όταν ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις κατά μήκος του ισραηλινού φράχτη, εναντίον του αποκλεισμού που επιβάλλει το Ισραήλ εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια σε βάρος του παλαιστινιακού θύλακα, δύο Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ