ΚΟΣΜΟΣ

Δριμεία κριτική σε εταιρεία αθλητικών ειδών – Κατηγορείται για σεξιστική καμπάνια

Δριμεία κριτική σε εταιρεία αθλητικών ειδών – Κατηγορείται για σεξιστική καμπάνια
Φωογραφία Αρχείου Pixabay

Στο επίκεντρο δριμείας κριτικής έχει βρεθεί η Reebok με αφορμή νέα της καμπάνια στη Ρωσία. Η εταιρεία επιχείρησε να δημιουργήσει μία άκρως φεμινιστική καμπάνια, κατέληξε, όμως, στο να την αποσύρει άρον – άρον ύστερα από τις αντιδράσεις.

Η εταιρεία συνεργάστηκε με την καμπάνια «Be More Human» και ανήρτησε στο Instagram φωτογραφίες «δυνατών γυναικών» με σλόγκαν όπως το «Απεμπλακείτε από την έγκριση των ανδρών - Καθίστε πάνω στο πρόσωπο ενός άνδρα» ή το «Όταν λένε "θα σε κουβαλήσω στα χέρια μου" φαντάζομαι να με κουβαλά φέρετρο».

Τα σλόγκαν που χρησιμοποιήθηκαν προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στο διαδίκτυο, με πολλούς χρήστες να κάνουν λόγο για μεγάλη αποτυχία της Reebok Russia.

Σύμφωνα με το Sputnik, η εταιρεία, βλέποντας τον σάλο που έχει προκληθεί, αναγκάστηκε να αποσύρει τις φωτογραφίες από το Instagram.

https://www.instagram.com/p/BtlvoKanIqG

«Δυστυχώς, μετά τη δημοσίευση ορισμένων φωτογραφιών, κατέστη σαφές ότι μερικές δεν έπρεπε να δημοσιευτούν εξαιτίας της ηλικιακής πολιτικής του κοινωνικού δικτύου», ανέφερε η Reebok Russia στη σελίδα της στο Instagram.

Ο διευθυντής του μάρκετινγκ της εταιρείας, Αλεξάντερ Γκολόσαπ που βρισκόταν πίσω από την ιδέα, παραιτήθηκε εξαιτίας του σκανδάλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ