ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Τουλάχιστον 100 νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο φυσικού αερίου

Νιγηρία: Τουλάχιστον 100 νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο φυσικού αερίου
Στιγμές μετά από την έκρηξη φορτηγού με βουτάνιο στο εργοστάσιο φυσικού αερίου στο Νέουι της Νιγηρίας, στις 24 Δεκεμβρίου 2015. Τοπικά Μέσα κάνουν λόγο για τουλάχιστον εκατό νεκρούς, ανάμεσά τους περίοικους, εργαζόμενους, αλλά και πελάτες που είχαν συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο, περιμένοντας να γεμίσουν φιάλες για οικιακή χρήση Twitter

Αναφορές για δεκάδες νεκρούς έρχονται από τη Νιγηρία σε περιστατικό, όπου φορτηγό, το οποίο μετέφερε βουτάνιο, εξερράγη κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης σε εργοστάσιο επαρχιακής πόλης.

Οι πρώτες πληροφορίες από τον Ερυθρό Σταυρό έκαναν λόγο για τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και τέσσερις τραυματίες, όμως γρήγορα ο εκτιμώμενος αριθμός ανήλθε στους τριάντα με τα τοπικά Μέσα να μεταδίδουν ότι ενδέχεται να ξεπεράσει τους εκατό.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Νέουι (Nnewi), πόλης με πλειοψηφία Χριστιανών κατοίκων και δεύτερης πολυπληθέστερης στην πολιτεία Ανάμπρα (Anambra), στο νότιο τμήμα της χώρας.

Η τοποθεσία του εργοστασίου, στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη, την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015 - Πηγή: Google Maps

Ρεπορτάζ της εφημερίδας Vanguard αναφέρει ότι πάνω από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε μετά την έκρηξη στο εργοστάσιο υγραερίου (LPG) της Inter Corp Oil Limited, θυγατρικής του ομίλου Chikason.

Το δυστύχημα σημειώθηκε παραμονή Χριστουγέννων, κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης υγραερίου. Η Vanguard επικαλείται μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία το φορτηγό ξεκίνησε τη διαδικασία εκφόρτωσης, χωρίς να τηρήσει τον προβλεπόμενο χρόνο ψύξης του εύφλεκτου φορτίου.

Ανάμεσα στα θύματα συγκαταλέγονται εργαζόμενοι, περίοικοι, αλλά και πελάτες που είχαν συγκεντρωθεί στο εργοστάσιο, περιμένοντας να γεμίσουν φιάλες για οικιακή χρήση.

Τα θύματα μεταφέρθηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης, ενώ η φωτιά σβήστηκε μετά από πολύωρες προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών κατοίκων της περιοχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ