ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Το πρόγραμμα ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί

Ιράν: Το πρόγραμμα ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί
REUTERS/Morteza Nikoubazl

Οι Φρουροί της Επανάστασης διεμήνυσαν ότι η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θα συνεχίσει και θα επεκτείνει το πρόγραμμα ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ.

Οι Φρουροί της Επανάστασης, σε ανακοίνωσή τους για την επέτειο της ισλαμικής επανάστασης του 1979 η οποία ανέτρεψε τον σάχη, που υποστηριζόταν από την Ουάσινγκτον, τόνισε πως το πρόγραμμα αυτό θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί όπως ορίζει «η σώφρων στρατηγική μας για την άμυνα», παρά τις «διαβολικές απαιτήσεις» της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Στην ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης, που αναμετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA, αναφέρεται εξάλλου πως η αντιπαράθεση του Ιράν με το Ισραήλ θα συνεχιστεί «χωρίς επιφυλάξεις, συμβιβασμούς και διαπραγματεύσεις».

Το επίλεκτο σώμα των Φρουρών της Επανάστασης αναφέρεται στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, τον αγιατολά Αλί Χαμενεΐ.

Το Ιράν λέει ότι το πρόγραμμά του για την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων δεν παραβιάζει την απόφαση 2231 του ΟΗΕ, που αφορά το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας, αφού οι πύραυλοι που κατασκευάζει δεν μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, παρά μόνο συμβατική γόμωση.

Τα όπλα αυτά χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για την προστασία των συνόρων του Ιράν και δεν εγείρουν απειλή για άλλες χώρες στην περιοχή, διαβεβαιώνει εξάλλου το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ