ΚΟΣΜΟΣ

Από τραύματα σε κεφάλι και στέρνο προήλθε ο θάνατος του Σάλα

Από τραύματα σε κεφάλι και στέρνο προήλθε ο θάνατος του Σάλα
Aaron Chown/ PA via AP

«Θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι και το στέρνο», υπέστη ο Εμιλιάνο Σάλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά από την ιατροδικαστική έρευνα.

Όπως αναφέρει η Wales Online, το πτώμα του Αργεντινού επιθετικού ανασύρθηκε από τα συντρίμμια του αεροσκάφους την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ η ταυτοποίηση έγινε επίσημα την προηγούμενη Πέμπτη.

Ο 28χρονος Σάλα ταξίδευε από τη Νάντη της δυτικής Γαλλίας προς τη Βρετανία την 21η Ιανουαρίου για να κάνει το ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ με την Κάρντιφ Σίτι, όταν το αεροπλάνο του εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, ενώ πετούσε πάνω από το στενό της Μάγχης και τελικά συνετρίβη.

Η τελική έκθεση του Οργανισμού Έρευνας Αεροπορικών Ατυχημάτων αναφορικά με τις ακριβείς αιτίες που προκάλεσαν το αεροπορικό δυστύχημα δεν προβλέπεται να δημοσιευθεί μέσα στους επόμενους έξι έως δώδεκα μήνες, ωστόσο μια ενδιάμεση έκθεση αναμένεται μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο.

Τα τελευταία του λόγια

Σε ηχητικά μηνύματα στο Whatsapp, που προορίζονταν για μερικούς στενούς του φίλους, ο 28χρονος ακούγεται ολοένα και πιο ανήσυχος για την κατάσταση του αεροσκάφους του. Την ώρα που ηχογραφούσε τα μηνύματα, ο Εμιλιάνο Σάλα ακούγεται κουρασμένος αλλά αισιόδοξος για το νέο του ξεκίνημα στην Κάρντιφ.

«Πώς τα πάτε παιδιά; Δεν φαντάζεστε πόσο κουρασμένος νιώθω τώρα. Ήμουν στη Νάντη για να τακτοποιήσω κάποιες εκκρεμότητες, και δεν κάθισα λεπτό. Τώρα ταξιδεύω με ένα αεροπλάνο που μοιάζει να διαλύεται στον αέρα. Πηγαίνω στο Κάρντιφ, είναι τρελό, και από αύριο ξεκινάω προπονήσεις με τη νέα μου ομάδα», αναφέρεται στην πρώτη καταγραφή.

Στο επόμενο μήνυμα, ο 28χρονος είναι εμφανώς πιο ανήσυχος:

«Τι γίνεται παιδιά, όλα καλά; Αν δεν έχετε νέα μου σε περίπου μιάμιση ώρα, ίσως πρέπει να ενημερώσετε να στείλουν κάποιον να με βρει. Αρχίζω και φοβάμαι».

Ο Σάλα, που είχε ταξιδέψει με το ίδιο αεροπλάνο στη Γαλλία για να ρυθμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες της μετακόμισής του, ανησυχούσε για το ταξίδι της επιστροφής με το μικρό Piper Malibu.

Όπως ανέφερε ένας πρώην συμπαίκτης του, ο οποίος συνόδεψε τον Σάλα στο αεροδρόμιο της Νάντης, η διαδρομή προς τη Γαλλία «ήταν άσχημη» και ότι φοβόταν για την ασφάλειά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ