ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: 18χρονος κατέφυγε στο διαδίκτυο για να μάθει εάν επιτρέπεται να εμβολιαστεί

ΗΠΑ: 18χρονος κατέφυγε στο διαδίκτυο για να μάθει εάν επιτρέπεται να εμβολιαστεί
Φωτογραφία Αρχείου Pixabay

Ο Ίθαν Λίντενμπεργκερ από το Οχάιο των ΗΠΑ υπέβαλε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ερώτημα αν μπορεί να εμβολιαστεί χωρίς τηγονική συγκατάθεση.

Η μητέρα του δεν έδινε τη συγκατάθεσή της, όπως ανέφερε στην ανάρτησή του, η οποία προκάλεσε χιλιάδες αντιδράσεις. Ο έφηβος είχε πληροφορηθεί ότι θα έπρεπε να περιμένει μέχρι τα 18 του χρόνια -το οποίο και έγινε- και ότι είχε πέντε εμβόλια πλέον να κάνει.

Ωστόσο, όπως είπε ο ίδιος στο BBC, η μητέρα του εξακολουθεί να μην συμφωνεί με την απόφασή του να εμβολιαστεί, ενώ ζήτησε και συγγνώμη για τον τρόπο που την περιέγραψε στο διαδίκτυο.

«Όταν μπήκα στο Reddit εξέφρασα μεγάλη δυσαρέσκεια σε σχέση με την μητέρα μου, δεν θεωρούσα ότι θα έβγαιναν (τα σχόλια) πουθενά, νόμιζα ότι η μητέρα μου ήταν παράλογη, ήμουν ταραγμένος και είπα πράγματα που δεν θα έπρεπε να είχα πει», είπε ο ίδιος στην ραδιοφωνική εκπομπή OS του BBC World Service.

ethan


Πηγή: Facebook/Ethan Lindenberger

«Πρέπει να ζητήσω συγγνώμη για κάποια από τα πράγματα που ανέφερα στο Reddit, δηλαδή ότι ήταν παράλογη, τρελή, ηλίθια, γιατί ήμουν ταραγμένος, δεν περίμενα ότι θα ήταν σε δημόσια θέα και ότι θα έπρεπε να προστατέψω τη μητέρα μου. Δεν είναι δίκαιο για εκείνη... έχει κάνει την δική της έρευνα».

Ο νεαρός πρόσθεσε ότι τα λόγια του χρησιμοποιήθηκαν «εναντίον του» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ό,τι ανεβάσεις στο διαδίκτυο γίνεται όπλο, αν δεν επιλέγεις πολύ προσεκτικά τις λέξεις σου».

Διαβάστε επίσης:

Μητέρα δεν εμβολιάζει τα παιδιά της επειδή «προστατεύονται από τον Χριστό»

Φονική πυρκαγιά σε ξενοδοχείο Ινδία

«Έχω 10 χρόνια να πλύνω τα χέρια μου»: Η αηδιαστική παραδοχή παρουσιαστή στον αέρα

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό, ο 18χρονος έγραψε ότι ποτέ του δεν θέλησε να κάνει κάτι πίσω από την πλάτη της μητέρας του, αλλά ήταν πεπεισμένος ότι αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή για τον ίδιο και για τους γύρω του.

«Αν βήχω εγώ μπορώ να το χειριστώ γιατί είμαι μεγαλύτερος και έχω πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά αν βήξω κοντά στη δίχρονη αδελφή μου;», αναρωτιέται.

«Αυτή η σκέψη με φοβίζει πολύ».

Ένας από τους φόβους της μητέρας του είναι ότι τα εμβόλια μπορούν να προκαλέσουν αυτισμό, παρότι η έκθεση του Άντριου Γουέικφιλντ του 1998, που συνδέει τα δύο, έχει έκτοτε απαξιωθεί.

«Πιστεύει ακράδαντα (η μητέρα) ότι τα εμβόλια έχουν αυτές τις βλαβερές παρενέργειες. Μεγαλώνοντας είδα ότι υπήρχε έντονος διάλογος όταν μοιραζόταν αυτές τις σκέψεις της στο διαδίκτυο. Είδα ότι πολλοί άνθρωποι διαφωνούσαν μαζί της».

Ο Λίντερμπεργκερ πρόσθεσε ότι ο μικρότερος αδελφός του τού είπε ότι και εκείνος θα ήθελε να εμβολιαστεί, αλλά δεν είναι ακόμη αρκετά μεγάλος ώστε να αποφασίσει για τον εαυτό του.

Η ηλικία στην οποία ένας ανήλικος μπορεί να ζητήσει να εμβολιαστεί χωρίς την συγκατάθεση των γονέων του διαφέρει από πολιτεία σε πολιτεία.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ