ΚΟΣΜΟΣ

Η ακροδεξιά Ακσενέρ επιτίθεται στον Ερντογάν: Γιατί δεν πήγε ο Τσίπρας στο μαυσωλείο του Κεμάλ;

Η ακροδεξιά Ακσενέρ επιτίθεται στον Ερντογάν: Γιατί δεν πήγε ο Τσίπρας στο μαυσωλείο του Κεμάλ;
AP / BURHAN OZBILICI

Δριμύτατη κριτική εναντίον του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, άσκησε η επικεφαλής του εθνικιστικού «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη γείτονα χώρα.

Σε μια προσπάθεια να βρει «πάτημα» και να ασκήσει κριτική στο Τούρκο πρόεδρο, η επικεφαλής του ακροδεξιού τουρκικού κόμματος, υποστήριξε πως ήταν ανεπίτρεπτο το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας δεν επισκέφθηκε το μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

«Την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός της Ελλάδος ήλθε στην χώρα μας. Είναι φιλοξενούμενος και καλώς ήρθε. Όμως έγινε κάτι που δεν ήταν ωραίο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός πήγε στην Αγία Σοφία, μετά στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και μετά στο Πατριαρχείο. Πραγματοποιήθηκε λειτουργία. Λοιπόν, πού δεν πήγε ο Τσίπρας; Στο Ανίτκαμπιρ (σ.σ. το μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ). Ο Έλληνας φιλοξενούμενος δεν επισκέφθηκε τον ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ», δήλωσε η Ακσενέρ, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα της στην τουρκική εθνοσυνέλευση.

Και πρόσθεσε διερωτώμενη: «Όμως σύμφωνα με το δικό μας κρατικό πρωτόκολλο αυτό είναι όρος. Πώς το επιτρέπουμε; Ποιος είναι ο στόχος σας; Όταν η Ελλάδα είχε οικονομική κρίση κάνατε αστείο λέγοντας "να αγοράσουμε την Ελλάδα;". Τι έγινε; Όταν τελείωσαν τα χρήματα τελείωσε και η λεβεντιά;».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ