ΚΟΣΜΟΣ

Στη φυλακή 20χρονη που «έπεισε» το σύντροφό της να αυτοκτονήσει

Στη φυλακή 20χρονη που «έπεισε» το σύντροφό της να αυτοκτονήσει
ASSOCIATED PRESS/Charles Krupa

Σε δυόμισι χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε η 20χρονη Μισέλ Κάρτερ, για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας επειδή είχε ενθαρρύνει τον 18χρονο φίλο της, Κόνραντ Ρόι, να αυτοκτονήσει τον Ιούλιο του 2014.

Το δικαστήριο της Μασαχουσέτης το 2017 είχε καταδικάσει την Κάρτερ σε 15μηνη φυλάκιση, όμως η ποινή δεν μπορούσε να εφαρμοστεί πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία εφέσεων από την πλευρά της κατηγορούμενης. Τελικά, το δικαστήριο απέρριψε την έφεση, αφού αποκαλύφθηκε πως η κοπέλα είχε ανταλλάξει δεκάδες μηνύματα με τον Ρόι, την ημέρα της αυτοκτονίας του.

Η Μισέλ Κάρτερ μιλούσε μάλιστα στο τηλέφωνο μαζί του, την ώρα που δηλητηριαζόταν από την εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα, ενώ μετά το θάνατό του δεν ενημέρωσε τους γονείς του 18χρονου.

Το δικαστήριο υποστηρίζει πως η Κάρτερ, που τότε ήταν 17 ετών, βοήθησε το αγόρι της και στο σχέδιο της αυτοκτονίας.

Στις 13 Ιουλίου του 2014 ο Κόνραντ Ρόι, μετά τα μηνύματά του με την Μισέλ, πήγε με το φορτηγό του σε ένα κλειστό πάρκινγκ και πέθανε από αναθυμιάσεις μονοξειδίου του άνθρακα.

Διαβάστε επίσης:
Μεγάλο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης στις ΗΠΑ: 700 θύματα κακοποιήθηκαν από 400 ιερείς
Καλόγρια σκηνοθέτησε τον θάνατό της για να παραδοθεί στις... απολαύσεις της σάρκας
Βίντεο: Κατέρρευσε σκάλα επιβίβασης αεροπλάνου και οι επιβάτες βρέθηκαν στο κενό

Οι δύο τους γνωρίστηκαν το 2012 στη Φλόριντα, ενώ επισκέπτονταν συγγενείς τους. Μετά την πρώτη τους συνάντηση, βρέθηκαν ξανά μόνο 2-3 φορές μέσα σε 3 χρόνια παρ΄ όλο που ζούσαν σε πολύ μικρή απόσταση ο ένας από τον άλλο. Κρατούσαν επαφή ανταλλάσσοντας συνεχώς μηνύματα...

Michelle Carter is going to jail nearly five years after she convinced her boyfriend via text to kill himself
By Emanuella Grinberg, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ