ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλανδή με άνοια ήθελε να πάει στο γιο της, κατέληξε με τα πόδια στην... Κίνα και έχασε 20 κιλά

Ταϊλανδή με άνοια ήθελε να πάει στο γιο της, κατέληξε με τα πόδια στην... Κίνα και έχασε 20 κιλά
THAI IMMIGRATION POLICE

Μια 59χρονη Ταϊλανδή που πάσχει από άνοια έφυγε από το σπίτι της πριν από οκτώ μήνες για να επισκεφθεί το γιο της που έμενε κοντά της. Τελικά διένυσε 640 χιλιόμετρα με τα πόδια φτάνοντας μέχρι την... Κίνα, πριν επιστρέψει τελικά στο σπίτι της.

Οι συγγενείς της Καεομάνι Αρζάου, μέλος της φυλής Άχα, ενημέρωσαν τις Αρχές για την εξαφάνισή της στις 12 Ιουνίου 2018. Η γυναίκα ζει στην περιοχή Τσιάνγκ Ράι της βόρειας Ταϊλάνδης στη μεθόριο με το Λάος, το οποίο συνορεύει με την Κίνα.

Στα τέλη Ιανουαρίου η 59χρονη εντοπίστηκε στην κινεζική πόλη Κούνμινγκ. Είχε μαζί της την ταυτότητά της κι έτσι οι κινεζικές αρχές κατάφεραν να την ταυτοποιήσουν και να επικοινωνήσουν με το προξενείο της Ταϊλάνδης.

«Εξήγησε ότι έφτασε με τα πόδια, συνέχιζε να περπατά, ζητιανεύοντας φαγητό στον δρόμο», εξήγησε ο συνταγματάρχης Αέκορν Μπουτσαμπαρμπόντιν της ταϊλανδικής αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης:

Τραμπ: Θα κηρύξω τις ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Αποκλειστικό βίντεο: Καρέ-καρέ η ληστεία χρηματαποστολής σε τράπεζα στο Ψυχικό

Ανάλυση: Ανασχηματισμός ανοιγμάτων, προετοιμασίας και εξελίξεων

«Πήγα να δω το γιο μου (…) και μετά συνέχισα να περπατάω», εξήγησε η 59χρονη σε βίντεο που μετέδωσαν τα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης, τα όποια έδειξαν και εικόνες από την επανένωση της γυναίκας με την κόρη της, να κλαίει γονατιστή από τη συγκίνηση.

Σύμφωνα μάλιστα με την κόρη της, η 59χρονη έχασε 20 κιλά στη διάρκεια της περιπέτειάς της, η οποία ολοκληρώθηκε με την επιστροφή της στην Τσιάνγκ Ράι αυτή τη φορά με αεροπλάνο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ