ΚΟΣΜΟΣ

Υπήρξε στην πραγματικότητα η Κιβωτός του Νώε; Η ανακάλυψη που ρίχνει «φως» στο μυστήριο

Υπήρξε στην πραγματικότητα η Κιβωτός του Νώε; Η ανακάλυψη που ρίχνει «φως» στο μυστήριο
Amazon Prime/bible conspiracies

Ένα νέο ντοκιμαντέρ του Amazon Prime, ισχυρίζεται ότι υπάρχουν αποδείξεις ότι η κιβωτός του Νώε υπήρξε στην πραγματικότητα και πιθανώς να ανακαλύφθηκε στο Ιράκ, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Mirror.

Στο πρώτο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης, τη Γένεση, περιγράφεται πώς οι άνθρωποι μετά την καταστροφή, άρχισαν να χτίζουν τον Πύργο της Βαβέλ. Η τεράστια κατασκευή χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να εξηγηθεί πώς δημιουργήθηκαν διαφορετικές ανθρώπινες γλώσσες.

Κατά την αφήγηση στη Γένεση, ο Πύργος της Βαβέλ ήταν ένα ψηλό κτίριο, ένα πολιτικό κέντρο στη Μεσοποταμία, που χτιζόταν με σκοπό την αύξηση της φήμης και της εξουσίας του λαού των κατασκευαστών του, με στόχο να φτάσει «μέχρι τον ουρανό», όμως λόγω της βλασφημίας αυτής, ο Θεός σύγχυσε τις γλώσσες των κατασκευαστών, με αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη η ολοκλήρωσή του, και αυτοί να διασπαρθούν σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο,

Στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Οι συνωμοσίας της Βίβλου» και διάρκειας 67 λεπτών, υπάρχει ο ισχυρισμός ότι στην επαρχία της Βαβυλωνίας του σημερινού Ιράκ, υπάρχει ανακάλυψη που ταιριάζει με την ιστορία.

Ο παρουσιαστής εξηγεί πώς οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι τα ερείπια ταιριάζουν με την περιγραφή του Πύργου της Βαβέλ, λόγω της ανακάλυψης μιας σειράς κυλίνδρων που περιβάλλεται από καμένα τούβλα, σύμφωνα με την Daily Star.

Στο ίδιο αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ, υπάρχει ο ισχυρισμός ότι «ο αληθινός υιός του Θεού δεν ήταν ο Ιησούς, αλλά ένας Έλληνας φιλόσοφος». Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, «ο Απολλώνιος ανάσταινε νεκρούς και σε αντίθεση με την περίπτωση του Ιησού, υπάρχουν αποδείξεις πως ήταν πραγματικό πρόσωπο».

«Πληροφορίες γι’ αυτόν μπορούν να βρεθούν σε διάφορες πηγές αλλά όχι σε θρησκευτικά βιβλία. Η εκκλησία δεν κατάφερε να τον εξαφανίσει από την ιστορία. Το όνομά του είναι Απολλώνιος και γεννήθηκε τον 3ο ή 4ο αιώνα π.Χ. στην Τυανέα της Καππαδοκίας», σημειώνει το ντοκιμαντέρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ