ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε η αδελφή της Τζάκι Κένεντι

Πέθανε η αδελφή της Τζάκι Κένεντι
Associated Press

Η Λι Ραντζιβίλ, η μικρότερη αδελφή της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ Τζάκι Κένεντι, πέθανε στην οικία της στη Νέα Υόρκη, σε ηλικία 85 ετών, μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ.

Η Κάρολιν Λι Μπουβιέ γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου του 1933. Η πρώην κουνιάδα του προέδρου των ΗΠΑ Τζον Κένεντι ασχολήθηκε για λίγο με την υποκριτική, με την εσωτερική διακόσμηση, ενώ εργάστηκε στις δημόσιες σχέσεις του μόδιστρου Τζόρτζιο Αρμάνι.

Όμως, έγινε γνωστή κυρίως για την φερόμενη αντιπαλότητα με τη μεγαλύτερη αδελφή της κι επειδή θεωρήθηκε ως μια "fashionista", ακόμα κι όταν ο όρος αυτός δεν είχε εφευρεθεί.

Πολύ συχνά στην πρώτη γραμμή των επιδείξεων υψηλής ραπτικής, η κομψή και κοσμική Λι ήταν φίλη πολλών διάσημων προσωπικοτήτων, όπως του καλλιτέχνη Άντι Γουόρχολ και του συγγραφέα Τρούμαν Καπότε.

Η Λι Ραντζιβίλ παντρεύτηκε τρεις φορές, μεταξύ άλλων με τον πρίγκιπα πολωνικής καταγωγής Στάνισλαβ Ραντζιβίλ, με τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά.

Ο τελευταίος της σύζυγος, με τον οποίο χώρισαν, ήταν ο σκηνοθέτης και χορογράφος Χέρμπερτ Ρος ("Funny Lady", "Footloose"...).

Οι δύο αδερφές δεν είχαν καλές σχέσεις όπως έχουν γράψει κατά καιρούς αμερικανικά ΜΜΕ, με την Τζάκι μάλιστα να μην της αφήνει τίποτα στην διαθήκη της υποστηρίζοντας πως: «Δεν έχω τίποτα εδώ για την αδερφή μου, για την οποία έχω μεγάλη αγάπη, καθώς ήδη είχα κάνει στη διάρκεια της ζωής μου».

Η Λι φέρεται να είχε σχέση για ένα μικρό διάστημα με τον –παντρεμένο- Αριστοτέλη Ωνάση αλλά και με τον Τζον Φίτζεραλντ Κένεντι, φήμη που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ επίσημα.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ