ΚΟΣΜΟΣ

Γιούνκερ: Η ΕΕ δεν θα εναντιωνόταν στην αναβολή του Brexit

Γιούνκερ: Η ΕΕ δεν θα εναντιωνόταν στην αναβολή του Brexit
AP/ Geert Vanden Wijngaert

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επανέλαβε με περισσότερη σαφήνεια παρά ποτέ σήμερα ότι είναι διατεθειμένη να επιτρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο να καθυστερήσει την αποχώρησή του, εάν το ζητήσει το Λονδίνο.

Το καταγραφόμενο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit ανάμεσα στη βρετανική κυβέρνηση και τις Βρυξέλλες επιτείνει τη σεναριολογία περί αναβολής της ημερομηνίας που το διαζύγιο θα γίνει πραγματικότητα. Κανονικά, αυτό θα συμβεί την 29η Μαρτίου.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ξεκαθάρισε πάντως ότι εάν το Λονδίνο ζητήσει παράταση της διαδικασίας, το αίτημα θα γίνει δεκτό.

«Η απόφαση να ζητηθεί περισσότερος χρόνος επαφίεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εάν υποβαλλόταν τέτοιο αίτημα, ουδείς στην Ευρώπη θα εναντιωνόταν σε αυτό», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Διαβάστε επίσης:
Πολιτική κρίση στον Καναδά: Ο Τριντό χάνει το «δεξί του χέρι»
Η συγκλονιστική υπόθεση Paul Fronczak: Επέστρεψαν μωρό σε λάθος οικογένεια
Δεν θέλει στρατιωτική εμπλοκή στη Βενεζουέλα η Ευρωπαϊκή Ένωση

«Αν ρωτάτε για πόσο μπορεί να αναβληθεί η αποχώρηση, δεν έχω κάποιο χρονοδιάγραμμα κατά νου», συμπλήρωσε ο Γιούνκερ σε συνέντευξη του η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Stuttgarter Zeitung και προδημοσιεύθηκε στη διαδικτυακή της έκδοση χθες Δευτέρα.

Ως προς το Brexit, «βρισκόμαστε στα χέρια του Θεού», σχολίασε ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ