ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Βόμβες μολότοφ σε κτίριο όπου αναμένονται 100 πρόσφυγες

Γερμανία: Βόμβες μολότοφ σε κτίριο όπου αναμένονται 100 πρόσφυγες
Εθελοντής ντυμένος Άγιος Βασίλης πηγαίνει στην εκδήλωση που διοργανώνει το φιλανθρωπικό ίδρυμα Die Johanniter σε πρώην αμερικανικό στρατόπεδο, το οποίο χρησιμοποιείται ως κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, στο Χάναου (Hanau) της Γερμανίας, στις 24 Δεκεμβρίου 2015 REUTERS/Kai Pfaffenbach

Άγνωστοι πέταξαν αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες εναντίον ενός κτιρίου στην πόλη Ντέρφελ (Dörfel) στη Σαξονία, στα σύνορα με τη Τσεχία, όπου σχεδιάζεται να φιλοξενηθούν δεκάδες πρόσφυγες, προφανώς με στόχο να βάλουν φωτιά, όπως μετέδωσαν γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Τέσσερις πρόσφυγες βρίσκονταν μέσα στο κτίριο, όταν οι άγνωστοι πέταξαν τις μολότοφ, αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο MDR. Εκεί, αναμένεται να μεταφερθούν άλλοι περίπου 100 πρόσφυγες σε λίγες εβδομάδες, κατά την ίδια πηγή.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, περίπου 70 πυροσβέστες και 10 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στο σημείο μετά την επίθεση, νωρίς χθες Σάββατο (26/12). Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για απόπειρα εμπρησμού, διευκρίνισε το MDR. Το κτίριο, πλέον, φρουρείται επί 24ώρου βάσεως.

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων

Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, ο αριθμός των εμπρηστικών επιθέσεων εναντίον κέντρων υποδοχής προσφύγων στη Γερμανία έχει φθάσει τις 800 το 2015, καθώς η χώρα έχει βρεθεί αντιμέτωπη με ένα κύμα εγκλημάτων μίσους, εν μέσω της μαζικής εισροής προσφύγων και μεταναστών.

Η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικογένειας και Ενσωμάτωσης της κυβέρνησης της Βαυαρίας, Εμίλια Μίλερ (Emilia Müller), είχε ανακοινώσει νωρίτερα τον Δεκέμβριο ότι ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που έχουν φθάσει στη Γερμανία μέσα στο 2015 ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο.

Όπως είχε εξηγήσει η υπουργός του CSU, ο αριθμός αυτός τεκμηριώνεται με βάση τις εγγραφές στο σύστημα EASY, το λογισμικό με βάση το οποίο κατανέμονται οι αιτούντες άσυλο στα ομόσπονδα κρατίδια, ανάλογα με τον πληθυσμό και τα φορολογικά τους έσοδα.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ