ΚΟΣΜΟΣ

Χάος στο Βερολίνο: Στο σκοτάδι για ώρες η μισή πόλη

Χάος στο Βερολίνο: Στο σκοτάδι για ώρες η μισή πόλη
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ήταν από το απόγευμα της Τρίτης περισσότερα από 34.000 νοικοκυριά, υπηρεσίες, σχολεία και νοσοκομεία στο νοτιοανατολικό Βερολίνο, έπειτα από σοβαρή βλάβη σε κεντρικά καλώδια, η οποία προκλήθηκε κατά τη διάρκεια εκτέλεσης οικοδομικών έργων.

Η διακοπή ρεύματος αφορά τις περιοχές Τρέπτοου-Κέπενικ και Λίχτενμπεργκ και σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, επρόκειτο να αποκατασταθεί το αργότερο μέχρι τις 16:00 (ώρα Ελλάδος) της Τετάρτης, χωρίς ωστόσο αυτό να καταστεί εφικτό.

Σύμφωνα με την εταιρία-πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος Vattenfal, τα έργα πραγματοποιούνταν χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ώστε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα και η ζημιά αφορά ολική καταστροφή κεντρικών καλωδίων της περιοχής. Η εταιρία άφησε μάλιστα ανοιχτό το αν θα καταφέρει να αποκαταστήσει την βλάβη έως τις 22:30 απόψε.

Εκτός από τα χιλιάδες νοικοκυριά που έμειναν από την Τρίτη χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, δεν λειτούργησαν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, ενώ από το νοσοκομείο της περιοχής πολλοί ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Διακοπές υπήρξαν και στην κυκλοφορία του υπόγειου σιδηρόδρομου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ