ΚΟΣΜΟΣ

Στήριξη Γιούνκερ στην «Πρωτοβουλία των Τριών Θαλασσών»

Στήριξη Γιούνκερ στην «Πρωτοβουλία των Τριών Θαλασσών»
AP Photo/ Virginia Mayo

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενέκρινε την «Πρωτοβουλία των Τριών Θαλασσών», στη διάρκεια των συνομιλιών που είχε, στις Βρυξέλλες, με τον πρόεδρο της Σλοβενίας, Μπόρουτ Πάχορ, μετέδωσε το σλοβενικό ειδησεογραφικό πρακτορείο STA.

«Υποστηρίζω πλήρως την πρωτοβουλία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ, η οποία συγκεντρώνει 12 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βρίσκονται μεταξύ της Βαλτικής, της Μαύρης Θάλασσας και της Αδριατικής.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι «να συνδέσει τις οικονομίες και υπερδομές της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, από τον Βορρά ως τον Νότο, επεκτείνοντας τη συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, της ψηφιακής επικοινωνίας και γενικά της οικονομίας» και συμμετέχουν οι εξής χώρες: Πολωνία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Ουγγαρία, Τσεχία, Αυστρία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κροατία, Σλοβακία και Σλοβενία.

Ο κ. Πάχορ ευχαρίστησε τον κ. Γιούνκερ για την προσωπική και την πολιτική υποστήριξη στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Ο κ. Πάχορ τους τελευταίους μήνες προωθεί τη στήριξη της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών και έχει επαφές με αρχηγούς κρατών, όπως πρόσφατα, στη Διάσκεψη του Μονάχου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ