Ισχυρός σεισμός 7,5 Ρίχτερ «χτύπησε» τον Ισημερινό
Σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την παραμεθόρια περιοχή Περού-Ισημερινού, νωρίς το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με την Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία.
Το επίκεντρο του σεισμού ήταν σε μια αραιοκατοικημένη περιοχή 224 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά της πόλης Αμπάτο, στον Ισημερινό, ενώ το βάθος εκτιμάται στα 132 χιλιόμετρα.
Η αρχική εκτίμηση της Αμερικανικής Γεωλογικής Υπηρεσίας ήταν της τάξεων των 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Σύμφωνα με το Reuters, το Κέντρο Ειδοποίησης Τσουνάμι του Ειρηνικού δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί τσουνάμι, ενώ δεν υπάρχουν, για την ώρα, αναφορές για απώλειες ή καταστροφές.
PHOTO 1 / 2
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΛΑΔΑ
Κακοκαιρία «Ωκεανίς»: Άλλαξαν τα προγνωστικά - Πού θα χιονίσει
ΕΛΛΑΔΑ
Πέθανε ξαφνικά εύζωνας στην Προεδρική Φρουρά
ΚΟΣΜΟΣ
Απόδραση απόγνωσης: Οι αδελφές που ρίσκαραν τα πάντα για να σωθούν από τη βία
ΚΟΣΜΟΣ
Τριγμοί σε Βρετανία και Γαλλία από το σκάνδαλο Επστάϊν: Στο στόχαστρο Μάντελσον και Λανγκ
08:25
ΚΟΣΜΟΣ
Για διαδηλώσεις χιλιάδων πολιτών στη Διάσκεψη του Μονάχου προετοιμάζονται οι αρχές της Γερμανίας
08:20
ΔΙΕΘΝΗ
Boeing: Από την απότομη προσγείωση σε νέα ύψη - Η χρονιά της επαναφοράς
08:15
ΕΛΛΑΔΑ
Καιρός: Άνοιξη στην «καρδιά» του χειμώνα με 22 βαθμούς Κελσίου - Βροχές ξανά στην Αττική την επόμενη εβδομάδα
08:10
ΕΛΛΑΔΑ