ΚΟΣΜΟΣ

Ασύλληπτη τραγωδία: Την κατασπάραξε λιοντάρι γιατί μια μπάλα «μπλόκαρε» την πόρτα του κλουβιού του

Ασύλληπτη τραγωδία: Την κατασπάραξε λιοντάρι γιατί μια μπάλα «μπλόκαρε» την πόρτα του κλουβιού του
Pixabay

Τραγικό θάνατο από τα δόντια λιονταριού, λόγω μιας… μπάλας, βρήκε μία νεαρή φύλακας στο Ζωολογικό Κήπο του Μπέρλινγκτον της Βόρειας Καρολίνας στις ΗΠΑ.

Η 22χρονη Άλεξ Μπλακ, η οποία εργαζόταν στον κήπο ως ασκούμενη, έχασε τη ζωή της όταν δέχθηκε άγρια επίθεση από το «βασιλιά της ζούγκλας».

Ο Ματάι, ηλικίας 15 ετών, όπως κάθε μέρα, είχε μπει κανονικά στο κλουβί του, με τους φύλακες να πιστεύουν πως είχαν κλειδώσει την πόρτα του. Δεν αντιλήφθηκαν ωστόσο πως μια μπάλα την είχε μπλοκάρει…

Το λιοντάρι κατάφερε έτσι να δραπετεύσει και να αρπάξει αστραπιαία την 22χρονη εκπαιδευόμενη από τον αστράγαλο πριν γίνει αντιληπτό από τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Η άτυχη γυναίκα πάλεψε για τη ζωή της, την ώρα που οι υπόλοιποι φύλακες προσπαθούσαν μάταια να αποσπάσουν την προσοχή του ζώου.

Το άγριο θηρίο έσυρε την Άλεξ από το λαιμό στο κλουβί του όπου την κατασπάραξε, κόβοντας το νήμα της ζωής της.

Οι φύλακες, αφού έριξαν αναισθητικά βέλη στο λιοντάρι χωρίς να καταφέρουν να το ακινητοποιήσουν, το πυροβόλησαν οκτώ φορές και το σκότωσαν.

Ήταν πάντως ήδη πολύ αργά για την 22χρονη, η οποία κατέληξε από ακατάσχετη αιμορραγία λόγω των σοβαρών τραυμάτων στο λαιμό της.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το τραγικό περιστατικό συνέβη τον περασμένο Δεκέμβριο, ωστόσο το πόρισμα του δυστυχήματος είδε τώρα το φως της δημοσιότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ