ΚΟΣΜΟΣ

Συμπλοκές και συλλήψεις σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στην Ολλανδία

Συμπλοκές και συλλήψεις σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στην Ολλανδία
REUTERS/Alkis Konstantinidis

Οι ολλανδικές Αρχές συνέλαβαν τρεις ανθρώπους μετά από συμπλοκές σε κέντρο υποδοχής προσφύγων, κατά τις οποίες τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα.

Τα επεισόδια εξελίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Άρνχεμ, στα ανατολικά της χώρας. Η κατάσταση των τραυματιών δεν κρίνεται σοβαρή ενώ σήμερα επανήλθε η ηρεμία στο προσφυγικό κέντρο, ανακοίνωσε μέσω twitter η ολλανδική αστυνομία.

Όπως μετέδωσε το ολλανδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANP, στις συμπλοκές συμμετείχαν 15 έως 20 άνθρωποι, η εθνικότητα των οποίων δεν έχει γίνει γνωστή.

Το Άρνχεμ είναι μία από τις πολλές πόλεις που φιλοξενούν δεκάδες χιλιάδες μετανάστες, οι οποίοι περιμένουν να εγκριθεί η αίτηση ασύλου τους. Η Ολλανδία υποδέχτηκε τους 11 πρώτους μήνες του 2015 έναν αριθμό-ρεκόρ για τη χώρα 54.000 προσφύγων που προσπαθούν να ξεφύγουν από την εμπόλεμη κατάσταση της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Σε μια χρονική στιγμή που η Ευρώπη αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση στην ιστορία της, από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η κοινή γνώμη της Ολλανδίας είναι βαθιά διχασμένη όσον αφορά στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τις εντάσεις που προκαλούνται τακτικά λόγω αυτών.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, αστυνομικοί είχαν ρίξει προειδοποιητικά πυρά στον αέρα για να σταματήσουν τις ταραχές που ξέσπασαν στο χωριό Γκέλντερμαλσεν, στο κεντρικό τμήμα της Ολλανδίας, μετά την ανακοίνωση του σχεδίου για το άνοιγμα ενός κέντρου υποδοχής 1.500 προσφύγων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ