ΚΟΣΜΟΣ

Οι Anonymous απέτρεψαν χτύπημα του ISIS στην Ιταλία

Οι Anonymous απέτρεψαν χτύπημα του ISIS στην Ιταλία
YouTube

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι απέτρεψαν τρομοκρατικό χτύπημα του Ισλαμικού Κράτους στην Ιταλία. 

Μέσω λογαριασμού που διατηρεί στο twitter, η ομάδα των Anonymous OpParisIntel ανακοίνωσε ότι κατάφερε να εμποδίσει χτύπημα των τζιχαντιστών στην Ιταλία. «Αυτό τον μήνα εργαζόμαστε στη σιωπή. Έχουμε ήδη αποτρέψει μια επίθεση του ISIS στην Ιταλία. Ελπίζουμε να εμποδίσουμε και άλλες».

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για το εν λόγω τρομοκρατικό χτύπημα που απετράπη.

Οι χακτιβιστές, όπως ανακοίνωσαν μετά τις επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου που αιματοκύλησαν το Παρίσι και συγκλόνισαν την υφήλιο, έχουν κλιμακώσει τον κυβερνο-πόλεμο κατά του ISIS. «Αυτές οι επιθέσεις δεν μπορούν να μείνουν ατιμώρητες... Θα εξαπολύσουμε εναντίον σας την μεγαλύτερη επιχείρηση που έγινε ποτέ. Να περιμένετε πολλές κυβερνοεπιθέσεις. Κηρύχθηκε πόλεμος. Προετοιμαστείτε. Δεν συγχωρούμε και δεν ξεχνάμε», ανέφερε εκπρόσωπος των Anonymous, φορώντας τη χαρακτηριστική μάσκα του Guy Fawkes σε σχετικό βίντεο-προειδοποίηση προς το Ισλαμικό Κράτος που διέρρευσε στο διαδίκτυο στις 16 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τους ίδιους, έχουν ήδη «κατεβάσει» χιλιάδες ηλεκτρονικές διευθύνσεις καθώς και λογαριασμούς τζιχαντιστών στο κοινωνικό δίκτυο.

Οι Anonymous έχουν επικηρύξει «πόλεμο» και στην Τουρκία για τις διασυνδέσεις που φέρεται να έχει με την τζιχαντιστική οργάνωση. Ανέλαβαν μάλιστα την ευθύνη για την πρόσφατη διαδικτυακή επίθεση κατά της Άγκυρας, η οποία «έριξε» περίπου 400.000 ιστοσελίδες.

«Θα καταστρέψουμε ζωτικής σημασίας για το τραπεζικό σύστημα υποδομές σας. Σταματήστε την παραφροσύνη, η μοίρα της Τουρκίας είναι στα χέρια σας» ανέφεραν σε άλλο τους προειδοποιητικό βίντεο προς την Άγκυρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ