Καταστροφικές πλημμύρες σαρώνουν την βόρεια Αγγλία
Απελπιστική είναι η κατάσταση στη βόρεια Αγγλία από τις πρωτοφανείς πλημμύρες. Τα ορμητικά νερά «διέλυσαν» σπίτια και βιός ενώ έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν και να απομακρύνουν από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους περισσότερους από 400 ανθρώπους -κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του York.
Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και οι διασώστες χρησιμοποιούν φουσκωτά για να προσεγγίσουν τους εγκλωβισμένους κατοίκους.
Το έργο τους συνδράμουν στρατιώτες ενώ ο πρωθυπουργός Κάμερον, ο οποίος συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη, είπε ότι ακόμη περισσότερες ενισχύσεις θα σταλούν στις πληγείσες περιοχές.
Καθώς ο καιρός δεν φαίνεται να βελτιώνεται, διαδέχονται η μία μετά την άλλη οι προειδοποιήσεις των Αρχών για νέες πλημμύρες -εκ των οποίων οι 20 είναι στον πλέον υψηλό βαθμό κινδύνου.
Αιτία για τις καταστροφικές πλημμύρες απετέλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων 24ώρων οι οποίες, με τη σειρά τους, οδήγησαν σε υπερχείλιση ποταμών και χειμάρρων.
Συνελήφθη 43χρονος στην Περιφερειακή Υμηττού που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα
22:11
Ο Τραμπ απένειμε χάρη στην πρώην κυβερνήτρια του Πουέρτο Ρίκο - Είχε κατηγορηθεί για διαφθορά
22:02
Σοβαρή ενεργειακή κρίση στο Κίεβο: Έχει μόνο το μισό της ηλεκτρικής ενέργειας που χρειάζεται
21:53
Βενεζουέλα: Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο δηλώνει βέβαιη για μετάβαση σε ελεύθερες εκλογές
21:44