ΚΟΣΜΟΣ

Νεκροί και καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα στο Τέξας

Νεκροί και καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα στο Τέξας
Ανεμοστρόβιλος στο Ντάλας CNN

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή του Ντάλας από τις καταρρακτώδεις βροχές και τους ανεμοστρόβιλους που ισοπέδωσαν σπίτια, έκοψαν γραμμές ηλεκτροδότησης και προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία την ώρα που πολλοί ταξιδιώτες επέστρεφαν στα σπίτια τους μετά το τριήμερο των Χριστουγέννων.

Η περιοχή που επλήγη περισσότερο ήταν αυτή του Γκάρλαντ, στα βορειοανατολικά του Ντάλας, όπου οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας:

Πρόκειται για ολοκληρωτική καταστροφή. Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή όταν μια τέτοια τρομερή καταιγίδα χτυπά την επομένη των Χριστουγέννων

Πέντε ανεμοστρόβιλοι «χτύπησαν» στο Τέξας, ένας στην Οκλαχόμα και η Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ προειδοποιεί ό,τι ενδέχεται να σχηματιστούν κι άλλοι.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν, επίσης, για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε μεγάλο τμήμα των κεντρικών Ηνωμένων Πολιτειών, σημειώνοντας ότι αναμένουν χιονοπτώσεις στο Νέο Μεξικό, το Τέξας, την Οκλαχόμα και το Κάνσας, ενώ κάλεσαν τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση για το ενδεχόμενο πλημμυρών σε μια έκταση από το Τέξας μέχρι το Οχάιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ